Tre nya krönikörer i Kvällsposten – varje lördag hela sommaren

Dido Stadler, Lukas Ernryd och Amanda Wollstad skriver på lördagarna i KvP.
Foto: Mayra Vidal Nunes

Nu är det sommar.

I Kvällsposten innebär det ännu mer lokal läsning, ännu mer känsla av att vi är på plats.

– På sommaren har man lite mer tid att läsa, så det känns perfekt att introducera tre nya röster, säger Maria Rydhagen, chefredaktör.

Nya och nya, förresten. Helt okända för KvP-läsarna är inte Amanda Wollstad, Dido Stadler och Lukas Ernryd. Amanda Wollstad har tidigare medverkat på ledarsidan, Dido Stadler skrev en gästkrönika 2018 och Lukas Ernryd skriver i flera skånska lokaltidningar.

Under sommaren delar de nya skribenterna på uppdraget att leverera en lördagskrönika. 

– Det är inte lätt att hitta de där riktigt bra lokala skribenterna, men de här tre namnen är jag verkligen glad att få jobba med, säger Maria Rydhagen, Kvällspostens chefredaktör.

Dido Stadler, Lukas Ernryd och Amanda Wollstad. På lördagarna i Kvällsposten.
Foto: Mayra Vidal Nunes
”På sommaren har man lite mer tid att läsa, så det känns perfekt att introducera tre nya röster”, säger Maria Rydhagen, chefredaktör.
Foto: JENS CHRISTIAN

Uppdraget att tycka, roa, oroa och skapa igenkänning för KvP-läsarna på helger – det är ganska fritt. Men Amanda Wollstads specialitet är att bevaka regional politik, Dido Stadler skriver gärna om rasism och tolerans och Lukas Ernryd djupdyker ofta i det här med sydsvensk identitet (även hans danska pappa kommer att vara med på ett hörn).

– Jag tror att de här tre skribenterna kompletterar varandra. De har inte träffats tidigare men när vi sammanförde dem för fotograferingen kändes det som ett perfekt gäng, säger Maria Rydhagen och fortsätter:

– Vi vet att KvP-läsarna gillar lokalt material, och här blir det tre smarta skribenter som betraktar världen med sydsvenska ögon.

Fler sommarsatsningar i Kvällsposten är att vänta. Sommar och semester betyder mer tid att läsa. När man ligger på stranden och på det hela taget befinner sig utomhus är det dessutom otroligt praktiskt med en slitstark papperstidning!

Från och med i vår kommer Kvällsposten tidigare till butik, detta för att vi vet att många vill handla tidigt och då även kunna köpa favorittidningen.

Snart rullar vi även ut prenumeration av vår tidning, läs mer om det här.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!