Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liten pojke påkörd på övergångsställe

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En sjuårig pojke i Ryd i Tingsryds kommun blev på tisdagskvällen påkörd av en bilist. Olyckan skulle ha skett när han körde elsparkcykel på ett övergångsställe.

Han skadades bara lindrigt.

Pojken blev påkörd av en personbil på Storgatan i Ryd strax före klockan 19. 

Polis och ambulanssjukvård skickades till adressen. Pojken hade blivit påkörd på ett övergångsställe när han körde en elsparkcykel, uppgav Smålandsposten. 

– Baserat på de vittnesiakttagelser som gjorts så bedöms pojken ha varit vållande till olyckan, säger Johan Sjögren, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, till tidningen.

– Han ska ha kört med en elsparkcykel i hög hastighet ut på vägen. Det var visserligen ett övergångsställe, men ett sådant ska man gå på.

Region Kronoberg meddelade lite senare på kvällen att pojken blev lindrigt skadad vid påkörningen och hans tillstånd bedöms som stabilt, enligt Smålandsposten.

Tidiga uppgifter att bilisten skulle ha smitit från olyckplatsen ändrades senare av polisen. Bilisten var kvar på plats när polisen kom dit.

Polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik, men eftersom pojken inte var straffmyndig skulle inte händelsen utredas vidare.


112, 114 14, 1177 – här är viktiga larmnummer att ha koll på.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!