Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linas schäfervalp blev attackerad av kamphund

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Valpen tvingades till operation.
Linas schäfer är tänkt att bli tjänstehund i framtiden.
På onsdagskvällen kom Linas schäfervalp hem från veterinären.
Lina tillsammans med valpen Pascal.

Lina Hansens 13 veckor gamla schäfervalp Pascal fick allvarliga skador när den blev attackerad av en lösspringande hund av kamphundsras på Åhus hundstrand.  

Nu vill hon varna andra – och komma i kontakt med hundens ägare.  

– Jag vill inte spä på drevet mot de här raserna men jag vill att folk ska förstå vilken hund jag pratar om, säger hon. 

Det var i måndags kväll, strax innan 18, som 24-åriga Lina Hansen busade med sin 13 veckor gamla schäfervalp Pascal nere vid vattenbrynet på Åhus hundstrand. Plötsligt dök en lösspringande hund av kamphundsras upp bakifrån och satte sig i ansiktet på valpen. 

– Som tur är har jag själv sådana hundar också och vet hur de fungerar så jag lyckades skrämma bort den, berättar hon. 

Lina lyckades inte lokalisera någon ägare men har polisanmält händelsen. Hon fick också åka till veterinären med Pascal, som behövde opereras. 

– Han hade bland annat krosskador på nosryggen och spricker i käken. Det var rätt ordentliga skador men prognosen ser bra ut. Sedan finns det alltid en risk att han får mentala problem men han har god avel i sig för tanken är att han ska bli tjänstehund hos polisen, tullen eller försvaret. 

Blå hane 

Under tisdagen skrev Lina om händelsen på Facebook för att komma i kontakt med personer som såg händelsen eller känner till hundens ägare. Hon beskrev där hunden som en blå hane av typen amstaff/staffe/bully eller liknande. 

– Jag vill inte spä på drevet mot de här raserna men jag vill att folk ska förstå vilken hund jag pratar om. Det är fantastiska hundar om man hanterar de rätt men det är många som skaffar kamphundar utan att veta vad man får i kopplet, säger Lina som nu också fått hämta hem valpen från veterinären. 

– Det är massor som hört av sig och det har kommit in lite tips. Det är helt fantastiskt hur folk vill hjälpa till.