Katten Kämpe lämnades att dö, men får nu vila ut hos Marita Blomqvist Fernström som driver katthem. Det är ofattbart att någon kan göra så, säger hon.
Katten Kämpe lämnades att dö, men får nu vila ut hos Marita Blomqvist Fernström som driver katthem. Det är ofattbart att någon kan göra så, säger hon.

Lille Kämpe överlevde djurplågaren

Publicerad
Uppdaterad
Någon försökte dränka de fyra kattungarna.
När det misslyckades lämnades de att dö vid vägkanten - i en hopknuten plastkasse.
Bara lille Kämpe, fyra veckor gammal, överlevde.
- Det är så ofattbart grymt, säger Marita Blomqvist Fernström, 54, som driver ett katthem utanför Nybro i Småland. Det makabra fyndet gjordes av ett par som var ute och gick med barnvagnen i Ljuder.

Pipande ljud från kassen

Paret hörde ett pipande ljud, och hittade en Konsumkasse som dumpats i dikeskanten. I påsen låg fyra små kattungar, sjöblöta och totalt utmattade. - Jag tror att någon försökt ta livet av kattungarna genom att dränka dem, för så våta blir de inte av att kissa ner sig, säger Marita Blomqvist. - De var så svårt medtagna och nedkylda att vi bestämde oss för att köra till djursjukhuset i Läckeby.

Två kattungar fick avlivas

En av ungarna dog på vägen, och två av syskonen fick avlivas. Endast den största i syskonskaran klarade sig och har nu fått en tillfällig bostad på katthemmet. - Vi kallar honom Kämpe och han är en riktig charmkisse, säger Marita. Kämpe är tills vidare inkvarterad hos kattmamman Tiffany och mår efter omständigheterna väl.
Magnus Gatemark
Magnus Gatemark

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag