HÄR HITTADES KROPPEN I KYLSKÅPET. Kvinnans 44-årige före detta sambo har på senare tid bott på en nedlagd bondgård utanför Nakskov. Där fanns kylskåpet undangömt i ett uthus. Foto: Polisen, Per Rasmussen
HÄR HITTADES KROPPEN I KYLSKÅPET. Kvinnans 44-årige före detta sambo har på senare tid bott på en nedlagd bondgård utanför Nakskov. Där fanns kylskåpet undangömt i ett uthus. Foto: Polisen, Per Rasmussen

Liket som låg gömt i kylskåpet identifierat

Publicerad

Obduktionen av kvinnokroppen som hittades i ett kylskåp i Dannemare på Lolland i Danmark har identifierats.

Polisen kan nu bekräfta att det är Mette Bønnelykke Herholdt.

Det rapporterar Ekstrabladet.

Mette Bønnelykke Herholdt har varit försvunnen i två år. I tisdags hittades en kropp i ett kylskåp i Dannemare på Lolland. Polisen misstänkte då att det var den försvunna kvinnan. Nu kan obduktionen bekräfta att det var Mette Bønnelykke Herholdt som låg i kylskåpet.

Polisen tror att det är kvinnans 44-åriga sambo som dödat henne. Han har häktats för mord, men nekar till anklagelserna. Han säger i stället att kvinnan dött en naturlig död och han sedan gömde kroppen i kylskåpet.

Kylskåpet var väl förseglat med ett hänglås så ingen av misstag skulle öppna det. Kvinnan var dessutom insvept i en presenning.

Mordet lär ha ägt rum i december 2010 på en adress i Vesterborg. Mannen har sedan dess flyttat två gånger och då tagit kylskåpet med liket i med sig.

Enligt polisen kan det ta veckor att fastställa dödsorsaken eftersom kroppen var i så dåligt skick.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag