Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lidingöpolitiker kritiserar enhörning i Malmö

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmös satsning på en sex meter hög rosa enhörning på ett av stadens torg inför World Pride, som hålls i Malmö och Köpenhamn i sommar, kritiseras av moderater på Lidingö och i Stockholm.

– Vi vill se att pengarna går till kommunens kärnverksamhet och bygger Malmö på ett bra sätt, inte till enhörningar, säger Daniel Källenfors (M) till P4 Malmöhus.

Daniel Källenfors, moderat kommunstyrelseordförande på Lidingö, kallar enhörningen för ett slöseri med skattepengar. Eftersom Malmö tar del av pengar från det kommunala utjämningssystemet anser han att kommunen har ett särskilt stort ansvar när skattepengar spenderas.

– Lidingö betalar väldigt mycket i utjämningssystemet till svagare kommuner som Malmö. Då vill vi se att de pengarna går till kommunens kärnverksamhet och bygger Malmö på ett bra sätt, inte till enhörningar, säger han till P4 Malmöhus.

Har skickat paket

Även Stockholmsmoderater har i sociala medier kritiserat enhörningssatsningen i Malmö. Men Malmös kommunalråd Andreas Schönström (S) kallar resonemanget ”trångsynt och tråkigt”.

Han menar att om Malmö skulle resonera som Lidingöpolitikern föreslår så skulle Malmö varken kunna ha parkbänkar eller blomstersmyckningar, eftersom det inte heller hör till välfärdens kärna.

Enligt Sveriges radio har Andreas Schönström nu köpt ett litet paket innehållande en liten enhörning som han skickat till Lidingöpolitikern. 

– De behöver en rejäl kram och lite kärlek, säger han till P4 Malmöhus.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!