Foto: Polisen Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp
 Foto: Polisen Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp

Lexus, 1, "åker fast" i polisernas fartkontroll

Publicerad

Här tar det stopp för Lexus, 1 – i den vita Audin av hårdplast.

"Lyxbil på vift...", rapporterar polisen i skånska Kävlinge med glimten i ögat om händelsen på sin Facebooksida:

– De frågade också om han ville blåsa i alkomätaren, men då skakade han på huvudet, berättar mamma Maria Hagström, 27, från skånska Furulund.

Någon vecka innan den hektiska påsktrafiken brakade loss var polisen i skånska Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp ute på lokalt rutinuppdrag. På en gata i ett mindre villaområde i Furulund fick de syn på en liten krabat i en vit, skinande ren, Audi Q7 – av hårdplast.

– Vi var ute på en vanlig promenad och då kom polisen och visade Lexus hur blåljusen fungerade, berättar mamma Maria Hagström, till vardags gammeldanssångerska i bandet Sweedz.

Maria Hagström.

När konstaplarna Peter och Simon drog i gång blåljusen satt Lexus tryggt kvar i sin lilla bil – med stora ögon.

– Sedan körde poliserna i väg, men efter en liten stund kom de tillbaka och frågade om det var okej att de fotograferade när de "tog honom" i en fartkontroll.

Allt på skoj och med glimten i ögat, förstås.

Ville inte blåsa i alkometern

Hur klarade han fartkontrollen?

– Det gick ju bra (skratt). Bilen går inte så fort.

Fick han blåsa i alkometern också?

– De frågade, men han ville inte det. Han skakade bara på huvudet, säger Maria.

Lexus fick sin lilla bil, som drivs med hjälp av fjärrkontroll, i julklapp när han var knappt ett år fyllda. Han gillar den skarpt. Det gör hans föräldrar också.

Är den roligaste han vet?

– Vi föräldrar tycker det i alla fall. Det är fjärrkontroll, och det är vi som kör och styr bilen. Han är ju bara ett och ett halvt år – han klarar inte det än...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag