Leksugna barn hittade glas i sandlådor

Flera lekplatser i Malmö har utsatts för vandalisering.
Foto: Genrebild. CSABA BENE PERLENBERG / GT/KVP

Flera besökare på lekplatser i Malmö har mötts av krossat glass i sandlådor. 

Kommunen anmäler nu händelserna. 

– Enligt kommunens anmälan ser det ut som att man hämtat glas från insamlingar i miljöhus, säger Nils Norling till Sydsvenskan

Vid flera tillfällen har populära lekplatser i Malmö utsatts för vandalisering. Någon ska ha hällt ut glas i sandlådorna där barn leker. 

Malmö stad har nu ökat tillsynen vid lekplatserna och anmält händelserna. 

– Enligt kommunens anmälan ser det ut som att man hämtat glas från insamlingar i miljöhus och hällt ut i sandlådorna. Glaset har haft olika färger, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson, till Sydsvenskan 

Glasskross på flera lekplatser 

Den första iakttagelsen gjordes den 25 januari vid stadsbiblioteket på Sagolekplatsen, en av Malmös mest populära lekplats. Då larmades kommunpersonal till platsen som tog bort glaset från lekplatsen. 

Efter den första upptäckten drabbades Sagolekplatsen igen den 1 februari. Besökare möttes då återigen av krossat glas i den stora sandlådan.

Den 19 februari var det dags igen. Nu var det lekplatsen i Slottsparken vid Mariedalsvägen som utsattes. 

Ytterligare en vandalisering efter anmälan

Efter kommunens anmälan har det rapporterats om ytterligare ett fall, denna gång på en förskola. Vid Augustenborgs förskola har man iakttagit glasskross som varit utspritt på gården tillhörande förskolan. Då låg det en stor mängd krossade flaskor under gungor och i sandlådan. 

Än så länge har varken barn eller vuxna skadats av glaset. Polisen rubricerar händelserna som framkallande av fara för andra. Kommunen meddelar i anmälan att de har har ökat tillsynen vid lekplatserna i centrala Malmö.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!