Det är andra gången som Leog-miljardären Kjel Kirk Kristiansen kraschar en av sina Porsche-bilar. Foto: AXEL SCHÜTTDet är andra gången som Leog-miljardären Kjel Kirk Kristiansen kraschar en av sina Porsche-bilar. Foto: AXEL SCHÜTT
Det är andra gången som Leog-miljardären Kjel Kirk Kristiansen kraschar en av sina Porsche-bilar. Foto: AXEL SCHÜTT
Prins Joachim deltog i helgens tävlingar i Aarhus. Förra gången Lego-miljardären kraschade fick han hjälp av prinsen. Foto: SUVAD MRKONJICPrins Joachim deltog i helgens tävlingar i Aarhus. Förra gången Lego-miljardären kraschade fick han hjälp av prinsen. Foto: SUVAD MRKONJIC
Prins Joachim deltog i helgens tävlingar i Aarhus. Förra gången Lego-miljardären kraschade fick han hjälp av prinsen. Foto: SUVAD MRKONJIC

Lego-miljardärens krasch med lyxbilen

Publicerad

Danmarks rikaste man, 69-årige Lego-miljardären Kjeld Kirk Kristiansen, kraschade i helgen sin Porsche 911 när han tvingads köra rakt in i ett betonghinder, rapporterar BT.dk.

Miljardären klarade sig utan skador. 

Det gick sämre med hans bil. 

Han är överhuvud i familjen som äger Lego, de danska leksaksklossarna som erövrat världen. Familjens förmögenhet värderades förra året till cirka 200 miljarder kronor, enligt danska tidningen Berlingske.  

Kjeld Kirk Kristiansen har med andra ord råd att ha ovanligt dyra hobbys. Han har redan en, hästuppfödning. Tävla med klassiska sportbilar är en annan.

I lördags deltog han i Classic Race Aarhus med sin orangefärgade Porsche 911 i vad som kallas för 65-klassen där bland annat en röd Volvo Amazon deltog. När Kjeld Kirk Kristiansen var inne på åttonde varvet av tio och var på väg ut ur en kurva hade han en medtävlare på sin högra sid som inte svängde tillräckligt snabbt. 

Chanslös miljardär

Lego-miljardären var mer eller mindre chanslös och hade inget annat val än att köra rakt in i ett betonghinder. Vänstra fronten på bilen blev rejält tilltufsad men Kjeld Kirk Kristiansen klarade sig utan allvarliga skador, enligt BT.dk.

För sex år sedan tävlade Lego-miljardären med en annan Porsche i samma tävling och kraschade även den. Då körde han en Porsche 365 Carrera och körde i hög fart in i ett betongfundament.

Prinsen försökte hjälpa

Den smällen ska enligt ögonvittnen ha varit avsevärt kraftigare än den senaste. Vittnen beskrev efteråt bland annat hur prins Joachim, som deltog i samma tävling, rusade fram till Kjeld Kirk Kristiansens bil för att hjälpa honom. 

Inte heller den gången fick Lego-miljardären några allvarliga skador. 

Den danske prinsen deltog även i år i tävlingen och hade sällskap av sina barn prinsessan Athena och prins Henrik som togs om hand av sin farmor, drottning Margrethe.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag