Lediga poliser konfronterades av ett gäng. Foto: tomas leprinceLediga poliser konfronterades av ett gäng. Foto: tomas leprince
Lediga poliser konfronterades av ett gäng. Foto: tomas leprince
Foto: FOTOGRAF JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENFoto: FOTOGRAF JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
 Foto: FOTOGRAF JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Ledig polis konfronterade stökiga ungdomar i Malmö

Publicerad

Polisen var på väg hem från polishuset i Malmö när han såg stökiga ungdomar och tillrättavisade dem. 

– Han säger åt dem och det uppstår en situation, det blir lite hotfull stämning och han tar kontakt med ledningscentralen för att få en polis i tjänst till platsen, säger Fredrik Bratt.

Det var vid strax efter klockan 23 på onsdagen som polisen slutade sitt arbetspass och gick hem från polishuset. 

– Det är en polis som är ledig och kommer ut från polishuset och ser några ungdomar som ser stökiga ut. Han säger åt dem och det uppstår en situation, det blir lite hotfull stämning och han tar kontakt med ledningscentralen för att få en polis i tjänst till platsen, säger Fredrik Bratt.

En person avlägsnades från platsen men ingen person blev omhändertagen eller gripen.

Ett annat tillslag gjordes i närheten

Ingen person skadades i samband med händelsen. 

Ett annat tillslag gjordes vid en skola i närheten av polishuset, där tre personer omhändertogs misstänkta för narkotikabrott. 

Det är oklart om de två händelserna har något samband med varandra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag