Den ledige polismannen grep en 31-åring på NCC:s bygge vid Knutpunkten i Helsingborg. Mannen hade en skottkärra full med stöldgods. Foto: NCC
Den ledige polismannen grep en 31-åring på NCC:s bygge vid Knutpunkten i Helsingborg. Mannen hade en skottkärra full med stöldgods. Foto: NCC

Ledig polisman grep tjuv på byggplats

Publicerad

Vad gör en polisman som inte är i tjänst – men som får syn på en man som håller på att göra inbrott?

Han ingriper förstås.

Så tisdagskvällens tjuv i Helsingborg hamnade i finkan.

Den ledige polismannen passerade resecentret Knutpunkten vid Järnvägsgatan i Helsingborg strax efter klockan 21 på trettonafton. Där håller byggföretaget NCC på att bygga ett femvåningars kontorshus som snart ska stå klart.

Polismannen kunde se en man röra sig inne på byggarbetsplatsen och misstänkte att det var något bus på gång. En ensam byggjobbare med en skottkärra full av prylar – sent en helgdagsafton?

Så polismannen trädde i tjänst igen. Han grep mannen, som visade sig vara en 31-åring med ett visst förflutet i kriminella kretsar.

Skottkärra med tjuvgods

Vid gripandet hade 31-åringen fyllt en skottkärra med arbetsbelysningar som han hade samlat ihop inne på området.

Polismannen lämnade över den gripne till Knutpunktens egna ordningsvakter som kontaktade polisen och sa att de hade en misstänkt som några konstaplar kunde komma och hämta.

– Vi skickade dit en bil. Mannen fanns i vaktlokalen när polisen kom dit, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Han hade även en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Mannen sa själv att det var heroin. Det togs i beslag för analys.

Stöldgodset återlämnades till byggföretaget direkt på platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag