Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leahs upptäckt på Blocket – efter kusliga stölden

Leah och Kristoffer Neutel var ute med sina barn när någon stal deras barnvagn. Foto: Privat
Dagen efter hittade de vagnen på Blocket – efter att en kvinna hört av sig och känt igen den. Foto: Privat

Leah Neutel gick in på biblioteket för att amma sin nyfödda dotter. 

När de kom ut hade någon stulit hennes dotters barnvagn.

Men lite senare kom ytterligare en vänding – hon hittade vagnen på Blocket. 

– Man ska inte kunna komma undan en sån grej, säger hon.

29-åriga Leah Neutel från Malmö var ute för första gången sedan förlossningen med sin två veckor gamla dotter, sin man Kristoffer, 32, och deras ettårige son. 

När dottern började bli hungrig gick Leah med henne till stadsbiblioteket precis intill lekplatsen de var vid för att få lite lugn och ro. 

– De har en amningsdel så det är skönt att kunna gå dit och sitta ner eftersom vi var ute. Där inne var det bara en annan kvinna och hennes två barn. Hon tittade väldigt mycket på oss, men efter ett tag slutade jag tänka på det, säger Leah.

Det var första gången hela familjen var ute med dubbelvagnen efter dotterns födsel. Foto: Privat

Vagnen borta

Efter ungefär en kvart gick Leah ut från biblioteket igen – men då var vagnen borta, någonting som Sydvenskan var först med att skriva om. 

– Jag sprang ut med bebisen för att leta, men den var borta. Det är så konstigt för det är en dubbelvagn som är rätt jobbig att ta in genom biblioteksdörrarna. Men ingen hade sett någonting, säger hon. 

Hon gick tillbaka till sin man och son och de ringde polisen. Men det fanns varken kameraövervakning på biblioteket eller något vittne, så det fanns inte mycket för polisen att göra. Familjen fick ta bussen hem. 

När de kom hem lade Leah ut en efterlysning i en grupp för mammor på Facebook. Och responsen blev snabbt stor. 

– Mitt inlägg delades vidare på andra sidor och jag fick en massa meddelande om barnvagnar, som tyvärr inte var mina. Det kändes väldigt bra. Jag tror andra mammor kände mycket med mig, det var ju första gången ute med bebisen. 

Leah lade ut en efterlysning på Facebook – och fick massa respons.

Sökte vagnar på Blocket

Eftersom vagnen var en dubbelvagn var behövde de en ny vagn snabbt och redan samma kväll hittade de en de tyckte om på Blocket. De kontaktade försäljaren som ville mötas utanför en Ica-butik. 

– Vi tyckte det kändes lite konstigt hela grejen så bestämde oss för att inte köpa den – man vill inte köpa en misstänkt stulen vagn när man själv fått en stulen. 

Men snart efter fick Leah ett samtal från en kvinna från Småland som sett hennes efterlysning. Kvinnan tyckte hennes beskrivning av barnvagnen stämde överens med en annons hon sett på Blocket. 

– Hon bad om fler bilder på vagnen och skickade dem till mig och jag insåg att det var min vagn personen försökte sälja – och vi insåg samtidigt att det var samma försäljare som vi varit i kontakt med, säger Leah. 

Leah och Kristoffer ringde polisen igen. När polisen kom till försäljarens lägenhet var deras vagn redan borta, men försäljaren, en kvinna i 25-årsåldern är nu misstänkt för häleri.

– Polisen kom fram till att vår vagn varit i kvinnans lägenhet via hennes bilder. Men hon kunde inte knytas till själva stölden, de kunde bara bevisa att hon försökt sälja min vagn, säger Leah.  

”Väldigt jobbig dag”

Leah och Kristoffer har köpt en ny vagn, men är ledsna över vad som gick förlorat i vagnen som stals. Bland annat deras sons första filt, som de tagit med sig som en symbolisk gest eftersom det var deras första promenad ute med dottern. 

– Det är sånt man inte bara kan köpa igen. Det var en speciell dag, första dagen ute med vår nyfödda dotter, men så blev det en dramatisk och väldigt jobbig dag i stället. Det gör mig arg att folk stjäl på det viset. Det är inte snällt över huvudtaget. Man ska inte kunna komma undan en sån grej, säger Leah.

Foto: Privat

Följ Expressen på Instagram

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/