Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lea, 71, om jättevinsten: ”Det känns helt pirrigt”

Lotta Engberg delade ut vinsten i live-TV.
Foto: Bingolotto.
Lea Similä, 71, vann över 1 400 000 på Bingolotto.
Foto: Privat.

Under kvällens Bingolotto delades det ut många vinster, men en var extra speciell. 

Lea Similä, 71, från Teckomatorp vann Jackpotten – och kammade hem över 1 400 000 kronor.

– Det känns helt pirrigt, och nästan overkligt, säger hon till Kvällsposten. 

Under söndagens Bingolotto delades en storvinst ut, och det var Lea Similä, 71, från Teckomatorp i Skåne som tog hem vinsten. 

Jackpotten låg på 718.106 kronor, men tack vare att Lea Similä spelade med en dubbellott så fördubblades priset – till 1.436.212 kronor. 

– Det är helt otroligt att jackpotten går ut samtidigt som man har dubbellott, det är verkligen unikt! säger Lotta Engberg, som är programledare för Bingolotto.

Vill ut och resa för pengarna

Lea Similä är en rutinerad Bingolotto-spelare, och har spelat ända sen programmet startade. Men det här är första gången hon drar hem en riktig storvinst. 

– Jag har spelat ända sen Bingolotto började, men jag har aldrig vunnit så här stora summor, säger hon. 

Lea berättar att hon bor i ett hus med tillhörande trädgård, och där jobbar hon nästan varje dag. Hon tycker om att vara utomhus så mycket hon bara kan, och att pyssla med grejer. Men vad hon ska göra med sina nyvunna pengar, det har hon inte bestämt sig för än.

– Jag vet inte vad jag ska göra än. Det hade varit roligt att resa, så jag kanske bestämmer mig för att göra det, säger hon och skrattar.

När Lea Similä var ung arbetade hon som reseledare, och hon har spenderat mycket tid i Ryssland, England och Estland. Nu, när hon har fått in extra pengar till resekassan, skulle hon vilja uppleva ställena på nytt.

– Det hade varit spännande att se de ställena jag reste till som ung, och se hur det ser ut där nu. Uppleva alla platser på nytt, berättar hon. 

"Härligt med nöjda vinnare"

Programledare för kvällens program var Lotta Engberg, som berättar att det var fantastiskt att dela ut vinsten.

– Det är ju drömmen, hände det ens på riktigt det här! utbrister hon glatt. Det är verkligen jätteskoj.

Lotta har själv varit nere i Hässleholm och spelat revy, men idag var hon tillbaka – och till sin glädje fick hon dela ut flera vinster, bland annat ytterligare en miljon i spelet "Miljonhjulet".

– Vi älskar ju när det är många vinster, det är så härligt med nöjda vinnare, säger hon. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!