Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Latifas hund överkörd av cyklist: ”Skadad för livet”

Lafita var ute med sin hund när olyckan var framme – nu har hon polisanmält cyklisten.
Foto: Privat
Enligt Lafita beter sig hennes hund helt annorlunda efter olyckan.
Foto: Privat
Foto: Privat

Latifa Dietmanns promenad med chihuahuan Luna slutade med ett besök hos veterinären.

Hunden blev överkörd av en cyklist, men klarade sig utan allvarliga skador. Nu är polisen inkopplad i ärendet.

– Cyklisten har förstört min hund, säger Latifa.

21-åriga Latifa berättar hur hon var ute med hunden Luna en morgon i Malmö i början av veckan. Hon ska då ha gått med sin chihuahua i ett så kallat flexikoppel när olyckan var framme.

Hunden ska ha gått ungefär en meter bakom Latifa när hon plötsligt hörde ett skrik.

– Jag bara hörde hur hunden vrålskrek, jag har aldrig hört det ljudet förut. Jag fick panik direkt, säger Latifa.

Det var när de passerade en gångvägskorsning som hunden blev påkörd av en cykel. Hon kördes över av framdäcket på cykeln och hamnade under pedalen, innan cyklisten stannade och hunden kunde slita sig loss.

Därefter åkte Latifa till veterinären med hunden. Där kunde man konstatera att tiken klarade sig utan allvarliga skador, men var svullen över nacke och rygg, och hade dessutom skadat tassen.

– Till och med veterinären tyckte att det var otroligt att hon inte dog eller fick värre skador.”Har förstört min hund”

Även om hunden inte lider av några större fysiska skador efter incidenten menar Latifa att hon inte känner igen sin hund längre.

– Det är så synd om henne, det är en så liten hund. Innan det här hände var hon glad och pigg, men efteråt har hon varit helt annorlunda. Cyklisten har förstört min hund. Hon bara ligger där hemma och är rädd för allt och alla.

Luna är tio år gammal och Latifa har haft henne i snart två år. Nu är hon orolig över att det inte kommer att bli bättre igen.

– Min hund är skadad för livet när det kommer till det psykiska. Oftast är en chihuahua ganska tuff, men hon har alltid varit så lugn och försiktig. Hon var länge jätteosäker. Jag har kämpat hårt för att jobba upp hunden till den hon blev innan det här, säger Latifa.Cyklisten polisanmäld

Efter olyckan hörde hundägaren av sig till cyklisten för att få ersättning för veterinärkostnaden. Men då ska cyklisten ha vägrat betala priset på cirka 1 000 kronor. 

Enligt Latifa ska cyklisten hävda att hunden var okopplad vid tillfället och att olyckan ägde rum på en cykelväg.

– Jag känner att det är en principsak. Det ska kosta när man gör fel och när man inte tittar sig för, säger Latifa.

Därför har hon nu valt att ta upp ärendet med polisen. Ewa-Gun Westford, hos polisen i region syd, bekräftar att man har fått in en anmälan om beteendebrott, men att polisen ännu inte har inlett en förundersökning.

– Det man kan säga generellt när djur är inblandade är att det också rör upp mycket känslor. Här blir det lite ord mot ord, men det kan bli så att cyklisten får en bot för att ha cyklat på trottoaren. Vi får se, säger Ewa-Gun Westford.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!