Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lät sin treåring röka - döms till dagsböter

MALMÖ. Småbarnsmamman hetsade sin treåriga son att röka cigaretter och dricka öl.

Hela händelsen fångades av en mobilkamera.

Nu döms 36-åringen till dagsböter för ofredande.

"Det skulle vara en rolig grej", har mamman sagt i förhör.

Det var i somras den då treåriga pojken och hans mamma besökte en granne. Treåringen bjöds på cigaretter som mamman tände åt honom. Pojken hetsades även till att dricka öl. Allt filmades av en mobilkamera som senare hamnade i polisens händer.

"Ta en klunk bira", säger en av gästerna i filmen.

I den cirka tio minuter långa filmsekvensen ser man hur den lille pojken dricker öl och hur mamman blåser rök rätt i ansiktet på sonen - rök som han sedan blåser tillbaka.

"Sätt rök i din mun och kyss KK (grannen/väninnan)", säger mamman i filmen.

Hon blåser sedan rök i sonens ansikte igen "samtidigt som hon räcker ut tungan till honom i en vickande kyssrörelse med tungan", står det i polisutredningens utskrift.

Döms till böter

Den 36-åriga mamman har under förhören försökt avdramatisera hela händelseförloppet, men har samtidigt inte kunnat förneka de faktiska omständigheterna. Hon hävdar dock att ölburken bara innehöll saft.

"Det skulle vara en rolig grej, att de skålade med pojken", säger hon i förhör.

På måndagen dömdes mamman till 100 dagsböter á 50 kronor för ofredande för vad hon gjorde mot sin son. Kvinnan döms även för narkotikabrott och olovligt anskaffande av alkoholhaltiga drycker. 36-åringen har erkänt och vårdas i dag ett behandlingshem. Den i dag fyraårige pojken och hans syskon omhändertogs efter att händelsen uppdagades och bor numera hos en fosterfamilj.

Malmö tingsrätt i sin dom att man i straffmätningen särskilt vägt in att en del av brotten "begåtts mot ett litet och skyddslöst barn av en av de personer som skulle stå för barnets trygghet".

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!