Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Låste in kvinna i taxi och visade porrfilm

En Malmökvinna i 25-årsåldern, som hade tagit taxi hem en kväll, blev inte utsläppt ur bilen. Chauffören visade porrfilmer – tills hon började skrika.

– Jag blev illa till mods, verkligen, jag blev väldigt obekväm, säger kvinnan i förhör.

Nu har mannen dömts för olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande.

Kvinnan hade varit på en konsert hösten 2019 och klev in i framsätet på första lediga taxi utanför Malmö arena för att åka hem till sin sambo.

Kvinnan hade varit på en konsert på Malmö arena och klev in i första lediga taxi för att åka hem.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Chauffören avslöjades av sin mobiltelefon – polisen hittade sökningarna han hade gjort med kvinnan i bilen.
Foto: Polisen

Resan gick på 196 kronor, och kvinnan betalade med kort. Då tryckte föraren på centrallåset.

– Jag trodde att han skojade, för jag kände inte mig utsatt innan eller hotad, han tar sedan fram en telefon och säger ”jag ska visa dig något”, berättar kvinnan i polisförhör.

Sökte porr på nätet

Mannen gjorde en sökning på nätet på sin telefon och visade sedan flera pornografiska filmklipp för sin passagerare. ”Gillar du det här?”, frågade han.

– Han visar samma klipp och spolar fram, han visar olika klipp, då börjar jag bli förbannad, har kvinnan sagt i förundersökningen.

– Jag blev illa till mods, verkligen, jag var inte alls intresserad av att se dem, jag var inte med på det, jag blev väldigt obekväm.

Kvinnan uppskattar att hon satt inlåst i taxin i omkring tio minuter innan chauffören äntligen låste upp och släppte ut henne.

Kvinnan började skrika

– Jag börjar skrika att min sambo vet att jag är på väg hem, då öppnar han dörren och jag kan gå ut. Han sa typ ”ok, ok”, han verkade nervös, sen åkte han därifrån vad jag vet, jag gick rakt in.

Kvinnan var väldigt upprörd när hon kom in i sin bostad, har hennes sambo intygat. Hon ringde några kompisar och sedan gjorde hon en polisanmälan.

Chauffören har förnekat brott. Han har aldrig någonsin låst om en passagerare, säger han i polisförhör. Och har han absolut inte visat porrfilm för någon kvinna – ”det är inte sant”.

Men när polisen tar mannens mobiltelefon i beslag kan utredarna se exakt vilka sajter han besökt på webben den aktuella kvällen.

Dagsböter och skadestånd

Det var Xvideos.com och Pornhub – vid precis den tidpunkten då kvinnans kortbetalning av taxiresan just hade registrerats.

En tid senare, efter polisanmälan, hade mannen gjort sökningar på bland annat definitioner av sexbrott och på vad lagen säger om sexuellt tvång.

Malmö tingsrätt fäller mannen för olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande. Eftersom han är tidigare ostraffad klarar han sig med villkorlig dom och dagsböter.

Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på drygt 10 000 kronor för den allvarliga kränkning han utsatt henne för.

TV: Ulf Borgström släpps fri med fotboja: ”Jag gör vad jag vill”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!