Vägen stängdes av för all trafik i samband med räddnings- och bärgningsarbetet. Foto: Helmut Petersson
Vägen stängdes av för all trafik i samband med räddnings- och bärgningsarbetet. Foto: Helmut Petersson

Äldre man död efter våldsam frontalkrock

Publicerad
Uppdaterad

En man i 70-årsåldern avled i samband med en våldsam frontalkrock mellan en bil och en lastbil. Hans anhöriga är underrättade.

Vägen var helt avstängd för trafik under några timmar.

Larmet om trafikolyckan på väg 25 i Nybro kommun inkom till polisen klockan 08.42. Calle Persson vid polisens ledningscentral meddelade att skadeläget och övriga omständigheter i ett tidigt skede var oklara.

– Vi har spärrat av vägen i båda riktningar för att kunna garantera ett säkert räddningsarbete, sa han.

Senare bekräftades att lastbilschauffören klarat sig oskadd, men att föraren i personbilen, en man i 70-års åldern, avlidit i samband med trafikolyckan. 

Olyckan ägde rum i höjd med Bäckaskog  i höjd med väg 120. Olyckan orsakade inledningsvis störningar i trafiken förbi olycksplatsen.

Vad som orsakat att fordonen kolliderade front mot front är oklart. Lastbilen blev stående mitt på vägen. En tungbärgare ska lyfta bort den under dagen.

Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka och kommer att utreda hur olyckan har gått till.   

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag