Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lastbilschaufför häktad efter dödsolycka på E4

En lastbilschaufför häktas efter en dödsolycka. Foto: TT NYHETSBYRÅN
”Han väjer så att själva lastbilen inte träffar den parkerade bilen, men släpet gör dessvärre det” Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mannan hade fått punktering och låg under bilen.

Då dundrade ett lastbilssläpp in i fordonet – och en person dog.

Nu har lastbilschauffören häktats, uppger Helsingborgs Dagblad.

Det var i torsdags i förra veckan som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på E4 i höjd med Örkelljunga.

En lastbil körde då på en bil som stod parkerad vid avfarten mot Skånes Fagerhult. Polisen tror att bilen fått punktering eller en däcksprängning cirka 70 meter från avfarten.

Föraren hade lyft upp sin bil med domkraft och krupit in under fordonet. Enligt polisens teori stod fordonet delvis på vägbanan, delvis i vägrenen. Därför ska flera fordon ha tvingats väja för att inte kolliderade med den parkerade bilen.

Lastbilen hann inte undan.

– Han väjer så att själva lastbilen inte träffar den parkerade bilen, men släpet gör dessvärre det, säger Thomas Elofsson, chefsåklagare, till Helsingborgs Dagblad.

Lastbilschaufför häktad

Efter kollisionen föll bilen av domkraften och över mannen. 

Lastbilschauffören greps på plats av polisen och anhölls senare. Nu uppger Helsingborgs Dagblad att mannen, som är i 40-årsåldern, häktats.

– Det finns ingen misstanke om att han kört för fort, varit påverkad eller framfört ett trafikfarligt fordon. Tvärtom var lastbilen nästan helt ny, säger Thomas Elofsson till Helsingborgs Dagblad.

– Han har själv sagt att han hade en last på 30 ton, då är det svårt att göra hastiga förflyttningar. Samtidigt ställs det höga krav på lastbilschaufförer att ha koll på trafiksituationen framför sig.