Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lastbilschaufför drack vodka under färd på E4

Det under en nattlig och vinglig färd på E4 som lastbilen stoppades.
Foto: Frank Gaertner
Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Foto: ANNA HERMANSSON / POLISEN
Lastbilschauffören hade över en promille när han blåste.
Foto: PHOTOMEDIA SWEDEN

Lastbilen vinglade så mycket på E4 att övriga bilister inte vågade köra om. När polisen stoppade ekipaget visade det sig att chauffören var mycket berusad.

Han erkände direkt att han druckit vodka under färden. 

– Jag kan tänka mig att det är svårt att prata ur sig detta, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i Region syd. 

Det var runt midnatt som ett flertal bilister på E4 ringde till polisen. De ville larma om en lastbil som vinglade fram betänkligt på vägen. 

Polisen lokaliserade lastbilen på E4 i höjd med Ljungby. När de lyckades stoppa ekipaget i höjd med Ljungby märkte de snabbt att den 58-åriga lastbilschauffören var mycket berusad. 

– Man misstänker att den här personen är rattfull. När det sker ett stopp i Lagan får chauffören blåsa och då blåser han över en promille, berättar Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i Region Syd till Smålänningen

Vodkaflaska

Bredvid honom i passagerarsätet låg en halvt urdrucken flaska vodka och 58-åringen erkända att han hade druckit ur den under färden på E4. Lastbilschauffören, som är från Litauen, misstänks nu för grovt rattfylleri. 

– Det var inga tveksamheter. Jag kan tänka mig att det är svårt att prata ur sig detta, säger Kim Hild. 

58-åringen kunde inte förhöras under natten, utan fick först sova ruset av sig på polishuset.