Lastbilen tappade en grävmaskin. Foto: Carl Carlert
Lastbilen tappade en grävmaskin. Foto: Carl Carlert

Lastbil välte i rondell – tappade grävmaskin

Publicerad

Lastbil i singelolycka tappade grävmaskin.

Olyckan orsakar störningar i trafiken.

– Det är en lastbil som vält i en rondell, säger Calle Persson, informatör på polisen.

Vid 09.20 larmades polisen till en singelolycka på Sandsbrovägen i Växjö.

Det är en lastbil som har vält i en rondell och tappat sin last – en grävmaskin. Trafiken uppges stå still i norrgående riktning.

– Polisen är på plats och dirigerar om trafiken, säger Calle Persson, informatör på polisen.

Grävmaskin i diket

Inga personer ska ha kommit till skada och räddningstjänsten, som initialt gav sig till platsen, har nu lämnat över ärendet till polisen.

– Det gick till så att släpet på en lastbil har vält och lasten, en grävmaskin, har tappats ut. Släpet hamnade på vägbanan och grävmaskinen i diket, säger Carl-Johan Sjöstrand, räddningschef i beredskap på Värends räddningstjänst.

I samband med olyckan blev det kö.

– Det inträffade precis efter en avfart så det gick att dirigera om trafiken. De och blev en liten kö som ska vara släppt nu, säger Carl-Johan Sjöstrand.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag