Lastbil körde in i hus – vuxen och barn till sjukhus

Publicerad

Polis larmats under söndagen till en olycka vid Persborgstorget i Malmö där en lastbil kört in i ett hus.

– Det är fyra personer inblandade, två vuxna och två barn. En vuxen och ett barn kommer att föras till sjukhus, berättade Torbjörn Krokström, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Larmet kom klockan 15.26 och polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen som ligger i sydöstra Malmö. 

En mindre lastbil hade då kört in i en byggnad som går över vägen.

– Huset går över vägen som en viadukt. Och fordonet har helt enkelt varit för högt, säger Torbjörn Krokström.

Den mindre lastbilen, av varutransportmodell, klämdes helt enkelt fast mellan byggnaden och vägbanan. lastbilens vindruta krossade i samband med kollisionen.

Flera inblandade

Enligt räddningstjänsten var fyra personer, två vuxna och två barn, inblandade i olyckan. Samtliga togs om hand av ambulanspersonal. Enligt Räddningstjänsten syd ska en vuxen och ett barn transporteras till sjukhus. 

Region Skåne uppger att en kvinna vårdats efter olyckan, hennes skador bedömdes som lindriga, enligt Sydsvenskan.

– Det är en kvinna som är lindrigt skadad, säger Louise Ercolino vid Region Skånes presstjänst till tidningen.

Den sargade lastbilen bärgades under söndagen från olycksplatsen.

Enligt polisen är det oklart vad som orsakade olyckan. Ärendet kommer nu att hamna på Malmöpolisens trafikutredares bord.

– Det finns ingen misstanke om brott i nuläget, men vad som har hänt och om det finns någon brottsmisstanke får trafikutredningen visa, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag