Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora avspärrningar efter explosionsrisk

Flera butiker i Staffanstorp har utrymts efter att ett lastbilssläp börjat brinna. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Polis och Räddningstjänst kallades under onsdagen till en fordonsbrand vid Järnvägsgatan i Staffanstorp.
Branden var kraftig och spred sig till en byggnad.

En lokal där det ligger ett gym och en blomsterbutik evakuerades och polisen upprättade omfattande avspärrningar då man anträffade föremål som riskerade att explodera.

Larmet om branden inkom till polisen klockan 11.46. Ett personbilsregistrerat fordon med påkopplat släp hade då börjat brinna i Staffanstorp.

– Det kommer in som ett automatlarm. Men relativt snabbt står det klart att det är en lastbil med släp som brinner och att branden har spridigt sig till en byggnad, berättade Rickard Lundqvist.

Rökutveckling i byggnaden

Branden beskrevs som kraftig och man beslutade snabbt att utrymma en lokal i närheten av branden.

– Polis har i samråd med räddningstjänst utrymt en lokal där det ligger ett gym och en blomsterbutik, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Explosionsrisk

Brandområdet omgärdades under eftermiddagen av utökade avspärrningar. Enligt polisen hade räddningstjänsten hittat föremål som man bedömde löpte risk att explodera.

Senare visade det sig att de anträffade objekten bestod i oljefat med diesel, ett giftigt flytande ämne samt gasflaskor innehållande acetylen. Det är oklart vart fynden gjordes.

Polis på plats arbetade under tiden med att hjälpa folk i närheten med praktiska detaljer som att hämta bilar innanför avspärrningarna.

Allmänfarlig vårdslöshet

Vid 12.30-tiden meddelade polisen att branden är under kontroll men att det fortfarande är rökutveckling på platsen.

– Polis och räddningstjänst arbetar på platsen, säger Rickard Lundqvist vid 12-30-tiden.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Platsen var avspärrad under saneringsarbetet. Det kommer enligt polisen att upprättas en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!