En lastbil brann under natten mot tisdag på E6:an i höjd med Helsingborg. Foto: LÄSARBILD
En lastbil brann under natten mot tisdag på E6:an i höjd med Helsingborg.  Foto: LÄSARBILD

Lastbil brann –
trafikstörningar på E6

Publicerad
Uppdaterad

En lastbil brann i natt på E6:an i höjd med Helsingborg.

Vägen stängdes av helt i en riktning – och trafiken släpptes inte på förrän vid 6.30 när ett körfält öppnades. 

Under morgonen varnar Trafikverket för att det är begränsad framkomlighet på platsen. 

Klockan var strax efter midnatt när polisen fick larm om en lastbil i brand på E6:an vid Helsingborg. Lastbilen stod i norrgående körriktning, strax söder om trafikplats Helsingborg södra.

– Den har varit helt övertänd, och man har fått stänga av på motorvägen där, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl på Skånepolisen.

”Jag kände hettan från elden”

Ett vittne som körde en lastbil på motsatt sida av vägen beskriver branden som stor.

– Jag körde förbi vid 00.40-tiden och såg en massa blåljus på platsen. Lastbilen stod i vägrenen och marken runtikring hade fattat eld, jag kände hettan från elden in i min förarhytt, säger lastbilsföraren Samir Rashid.

Enligt honom ska det ha förekommit långa köer kring händelseplatsen.

Larmet om den brinnande lastbilen kom in 00.15.

– Strax före klockan två under natten fick vi besked om att räddningstjänsten var klara på platsen, säger Tommy Bengtsson.

Trafikstörningar under morgonen

Orsaken till att lastbilen började brinna är okänd.

– Det har inte framkommit, men det skedde under färd. Föraren är oskadd, säger Tommy Bengtsson.

Trafiken på motorvägen släpptes inte på förrän strax innan halv sju på morgonen. Då öppnades ett körfält i norrgående riktning.

Inte förrän vid åtta-tiden på morgonen öppnas det andra körfältet för trafik.

Enligt Trafikverket finns det därför risk för långa köer på platsen. På sin hemsida skriver man att det råder begränsad framkomlighet. 

Trafiken lär inte släppas på fullt förrän vid lunch-tid eftersom delar av vägen måste asfalteras om efter branden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag