Det är helt stopp i södergående riktning, enligt uppgiftf från platsen. Foto: Mikael NilssonDet är helt stopp i södergående riktning, enligt uppgiftf från platsen. Foto: Mikael Nilsson
Det är helt stopp i södergående riktning, enligt uppgiftf från platsen.  Foto: Mikael Nilsson
Olycka inträffade 09.37. Foto: Mikael NilssonOlycka inträffade 09.37. Foto: Mikael Nilsson
Olycka inträffade 09.37.  Foto: Mikael Nilsson

E6 stängdes av efter lastbilsolycka

Publicerad

En lastbil körde under torsdagsförmiddagen in i ett mitträcke. 

Lastbilen stod i höger körfält – och tillsammans med räddningstjänstens fordon blockerades all trafik.

Det var därför under en tid helt avstängt i södergående riktning. 

Larmet om singelolyckan kom in till polisen klockan 09.37 under torsdagsmorgonen.

Då ska en lastbil av oklar anledning kört in i ett mitträcke mellan trafikplats Flädie och avfarten tll Lund norra. 

– Den står nu i höger körfält i södergående riktning, Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Körde mot körriktning

Det rådde under delar av förmiddagen totalstopp i trafiken i södergående riktning. Köerna var kilometerlånga. Samtidigt svängde flera bilister över till norrgående körbana för att undvika köerna. 

— Flera bilister har vänt mot färdriktningen. Patruller har fått tag i en som kommer att rapporteras för trafikbrott. Att köra mot färdriktningen på motorväg är jättefarligt och absolut förbjudet, säger Calle Persson till Sydsvenskan. 

Vid 11.45 släpptes trafiken på igen. Men köerna var fortsatt och långa och det väntas dröja innan trafiken flyter på som vanligt igen. 

Ska bärgas

Räddningstjänsten var på plats för att sanera vägbanan och bogsera fordonet från platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag