Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läsarnas röster om kaoset på farliga E6

E6 stängs av vid trafikplats Alnarp på torsdagskvällen. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kaosartad stämning väntas när E6 stängs av på torsdagen.

I Kvällspostens Facebookgrupp ”I tid och vid liv – så gör vi E6 bättre!” diskuteras situationen på den olycksdrabbade vägen.

– Allt som görs nu skulle ha varit gjort redan för tio år sedan, säger Rickard Karlsson, 43.

När E6 stängs av vid trafikplats Alnarp på torsdagen väntas det kaos i trafiken. Båda riktningars stängs av på kvällen den 11 oktober, men redan på dagen tros det bli köer och stora trafikstörningar.

Läget spås bli så pass illa att polisen rekommenderar allmänheten att försöka jobba hemifrån, eller att sova hos en vän.

– Behöver man inte köra så ska man helst undvika att köra. Kan man jobba hemifrån så kan man göra det. Kan man sova hos kompisar eller annat så kan man göra det. För får vi ner bara lite bilar så kommer trafiken flyta på betydligt bättre, säger Håkan Persson, kommunpolis i Lomma, till Kvällsposten.

 

 

Vill ha sänkt pris på tågbiljetter

I Kvällspostens Facebookgrupp ”I tid och vid liv – så gör vi E6 bättre!” har många samlats för att diskutera situationen på den olycksdrabbade E6:an. Flera personer har engagerat sig och bollar idéer fram och tillbaka i forumet.

Rickard Karlsson, 43, bor i Häljarp och jobbar i Lund. Foto: Privat

Medlemmen Rickard Karlsson, 43, bor i Häljarp men jobbar i Lund. Han menar att delar av problematiken skulle kunna lösas med hjälp av billigare biljetter inom kollektivtrafiken.

– Sänk priset på tågbiljetterna mellan Helsingborg och Malmö, då blir det mer lockande att åka tåg, säger han och fortsätter därefter med sitt resonemang:

– Men eftersom det är lika mycket problem med Skånetrafiken som E6:an blir det lite som att välja mellan pest eller kolera.

Rickard Karlsson anser också att politikernas agerande har varit för långsamt.

– Våra politiker måste satsa på fler ställen, än bara runt Stockholm. Allt som görs nu skulle ha varit gjort redan för tio år sedan. 

”Skulle inte skada med trafikpoliser”

En van pendlare på E6:an är Thomas Berggren, 63. Han bor i Helsingborg och jobbar i Malmö – vilket leder till att han kör på den olycksdrabbade vägen varje dag.

Thomas Berggren, 63, kör dagligen mellan Helsingborg och Malmö. Foto: Privat

– Jag kör sträckan Helsingborg-Malmö dagligen sedan åtta år tillbaka. Värsta rusningen är mellan 7-9 på morgonen och mellan 16-18 på kvällen, säger Thomas.

– Ett körfält till skulle förmodligen avlasta den värsta trafiken. Sedan skulle det inte skada med fler trafikpoliser som håller koll på beteendet hos vissa trafikanter.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!