Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars Winnerbäck gör storkonsert på Öland

Dagens tre största nöjesnyheter.
Lars Winnerbäck på scen i Globen i slutet av november. I sommar vankas det utomhusturné.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det är redan klart att Öland får en ny livescen för musik med plats för över 10 000 besökare.

Nu är det klart att Lars Winnerbäck blir först ut på jättescenen för en konsert den 5 augusti.

– Aldrig har man längtat så till augusti, säger arrangören Pelle Aldestam till Barometern.

Ölands nya musikscen tar plats på Kapelluddens camping i Borgholm. Kapaciteten blir en bit över 10 000 besökare och arrangörernas mål är att i sommar göra den största konserten hittills på ön.

Den 5 augusti kan målet bli verklighet. Då kliver nämligen Lars Winnerbäck ut på Kapelluddens scen.

Senast gången Lars Winnerbäck spelade på Öland var år 2018, den gången blev facit två slutsålda konserter i slottsruinen.

Ytterligare planer

Nu kan det bli mer.

– Att få vara med att arrangera en konsert med en av Sveriges största artister på en ny plats på Öland är en dröm. Aldrig har man längtat så till augusti, säger arrangören Pelle Aldestam till Barometern.

Men planerna för den nya scenen stannar inte med Lars Winnerbäck. Förhoppningen är ytterligare några större konserter under sommaren.

– Vi tittar på att köra ytterligare ett eller ett par datum i sommar. Bland annat diskuterar vi med en internationell akt. Men det är stora akter och långt i från klart, säger Pelle Aldestam till Barometern.

Även från kommunens sida är det inte helt oväntat tummen upp. 

– Vi på Borgholms kommun tycker att detta är ett fantastiskt arrangemang och vi känner oss stolta för att ha företagare som vågar satsa och utveckla Ölands attraktionskraft, säger Jens Odevall, kommunchef Borgholms kommun, till Barometern.