Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars från Ängelholm vann fem miljoner

Yrkesmilitären Lars Olsson, 59, från Ängelholm skrapade hem fem miljoner kronor – högsta möjliga vinst – på triss i TV4:s Nyhetsmorgon på söndagen.

– Herregud! var första kommentaren när det stod klart för honom vad som hade hänt.

Lars Olsson hade i god tid i förväg valt ut lott nummer 33, eftersom det var ”dubbla turnumret”. Så när han satte sig i TV4-studion var det bara att ta den och börja skrapa.

Yrkesmilitären Lars Olsson från Ängelholm vann fem miljoner kronor på sin trisslott på söndagen.Foto: SVENSKA SPEL
Den autentiska vinnarlotten – just när Lars har skrapat färdigt. Så här ser en förmögenhet ut.Foto: TV4

Första summan han skrapade fram var fem miljoner – men inte förrän på den sista summan avgjordes det att Lars hade kammat hem högsta vinsten.

– Plötsligt händer det, sa han, som ett eko av den gamla tv-reklamen för trisslotter.

Lars, som är stabschef på Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad, hade köpt sin ursprungliga vinstlott på Ica Maxi i Ängelholm.

Tre tv-apparater på lotten

När den visade tre tv-apparater förstod han att det skulle bli en resa till Stockholm. Lars Olsson tog med sig sin fru Magdalena Andersson, 54, dit.

– Vi tog med en flaska champagne hemifrån också, säger Lars.

Vanligtvis får anhöriga följa med till studion och vänta i kulisserna – men eftersom det är coronatider med nya regler fick Magdalena inte göra det, utan stannade kvar på hotellet.

Så fort skrapet i studion var lyckligt genomfört åkte Lars tillbaka till hotellet och korkade upp. Först då kunde han och frun börja göra upp gemensamma planer för sin framtid.

Kan kosta på sin villa

– Vi bor i villa i Ängelholm, har två bilar och tre vuxna barn, berättar han.

– Har man villa så finns det förstås alltid hål att stoppa pengarna i. Men vi har inte hunnit fundera på det än.

– Vinsten kommer förstås att spilla över på våra barn också. Men hur vi gör för framtiden utvisa.

Lars har varit militär i hela sitt yrkesliv – ända sedan han gjorde värnplikten på P2 i Hässleholm 1979–80. Han bilpendlar varje dag mellan Ängelholm och Halmstad.

Nu är han stabschef för en militär enhet med 1400 personer, både anställda och värnpliktiga, från flera olika vapenslag.

Kör gärna sin husbil

På fritiden kör han gärna husbil – men känner inte något omedelbart behov av att byta upp sig till en nyare modell.

Vinstsumman är så stor att Lars kommer att erbjudas både ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med vinstutbetalningen.

Triss är Sveriges mest sålda skraplotter och ett av landets populäraste spel. Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.

Vid tre tv-symboler på lotten får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.

Den som får tre klöversymboler får delta i en offentlig dragning på TV4 där vinsten är från 10 000 kronor i månaden i 10 år upp till 100 000 kronor i månaden i 25 år.