Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet i Danmark: Högsta ökningen av fall någonsin

Coronaviruset sprids i Europa och allt fler länder går in i en andra våg. Samtidigt blir Israel det första landet i världen att stänga ner en andra gång.
Under fredagen meddelade statsminister Mette Fredriksen att landet inför hårdare åtgärder mot smittspridningen.Foto: MARTIN SYLVEST / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Församlingsförbudet sänks från 500 till 50 personer.Foto: FRITZ SCHIBLI / KVP

Danmark har bekräftat 589 nya smittade i coronaviruset på lördagen.

Det är det högsta antalet nya fall på ett dygn någonsin i landet, rapporterar danska TV2.

Spridningen av coronaviruset fortsätter att öka i Danmark. Det senaste dygnet har landet registrerat 589 nya smittofall. Det är mer än hundra fler än det tidigare högsta antalet, rapporterar TV2. 

Under fredagen meddelade statsminister Mette Frederiksen att de hårdare restriktionerna, som tidigare bara gällde Köpenhamnsområdet, blir landstäckande från och med lördag klockan 12.

Fokus på unga

Församlingsförbudet sänks från 500 till 50 personer och barer och restauranger måste stänga klockan 22. Och den som besöker restauranger och barer måste bära munskydd.

Danmark har nu 40 smittade per 100 000 invånare. Enligt de senaste siffrorna smittar varje drabbad person i snitt 1,5 andra med coronaviruset.

De senaste veckorna har stort fokus i Danmark legat på spridningen bland yngre. 14 procent av de nyinlagda med covid-19 på sjukhusen är under 30 år.

Flera restriktioner, som uppehållsförbud kvällstid på platser där yngre träffas, har införts i Köpenhamn.

Plötsliga vändningen – Sverige går bättre än grannländerna där antalet smittade ökar kraftigt

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!