Larm om vapenman på Kastrups flygplats

Publicerad

Ett stort polispådrag med dragna vapen sökte på söndagen igenom Kastrups flygplats utanför Köpenhamn.

Anledningen var larm om en man med ett pistolliknande föremål.

Föremålet visade sig vara en tändare, skriver danska medier.

Larmet om den misstänkte mannen kom under söndagsförmiddagen från flera personer som sett honom med något som såg ut som en pistol.

– En man hade tagit kontakt med några passagerare där och visat det här pistolliknande föremålet, säger Henrik Brix, vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Mänger med människor befann sig på flygplatsen och polisen tog larmet på stort allvar.

Tågen på Kastrup stoppades

 Ett stort pådrag skickades dit samtidigt som all tågtrafik på Kastrup station stoppades.

En kort jakt senare hittades den misstänkte mannen nere vid perrongerna till tågen. Mannen visade sig bära en tändare som var väldigt likt en pistol.

Han greps på plats och ska nu förhöras.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag