Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om stenkastning på E65 i höjd med Oxie

Från april och framåt har över 100 danska bilar träffats av stenar eller andra föremål på E65 mellan Malmö och Ystad. Så här sa polisen 13 juli om stenkastningen.

Polis larmades strax efter klockan 13 om stenkastning mot en danskregistrerad bil på E65, i höjd med Oxie i riktning mot Malmö. 

Flera polispatruller anlände till platsen. 

– De flesta stenkastningarna har inträffat mellan Svedala och Skurup och inte såhär nära yttre ringvägen i Malmö, säger polisens Jimmy Modin. 

Polis fick strax efter lunch på ondsagen in ett samtal från en förare till en danskregistrerad bil som uppgav att han fått en sten kastad mot sin bil. 

– Han ska ha fått en sten kastad mot sin vindruta. Föraren är själv inte skadad, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Händelsen ska ha inträffat på E65 nära yttre ringvägen i Malmö, i höjd med Oxie. De flesta av stenkastningarna mot danskregistrerade bilar har skett mellan Svedala och Skurup. 

– Detta har inträffat precis innan avfarten mot Köpenhamn vid yttre ringvägen och det är inte här det brukar ske, säger Jimmy Modin.

Flera polispatruller tillkallades till platsen för att utreda händelsen. 

Platsen spärrades inte av.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!