En lastbil har delvis vält i en rondell i Växjö. Foto: Carl Carlert
En lastbil har delvis vält i en rondell i Växjö. Foto: Carl Carlert

Lastbilsflak har vält – långa köer

Publicerad

En lastbil välte delvis i en rondell i Växjö på torsdagen.

En del av lasten hamnade i vägbanan varpå trafiken genom rondellen lamslogs.

Ingen människa uppges vara allvarligt fysiskt skadad.

Olyckan inträffade strax efter klockan 12 på torsdagen i Sandsbrorondellen.

Enligt larmet har släpet delvis vält varpå delar av lasten har hamnat på vägbanan, däribland prefabricerade betongväggar.

–Föraren klarade sig utan skador, säger Oskar Rehnström som är insatsledare vid Värends räddningstjänst till Smålandsposten.

Föraren satt kvar i hytten när räddningstjänsten kom fram.

Till följd av olyckan har vägen stängts av i riktning mot Sandsbro.

Stora trafikstörningar väntas under bärgningsarbetet. Det är inte totaltstopp förbi det välta släpet, det går att köra förbi, men köerna uppges vara långa.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag