Två personer skadades under bråket, en av dessa fördes till akuten med stickskador. Foto: Göran Johansson
Två personer skadades under bråket, en av dessa fördes till akuten med stickskador. Foto: Göran Johansson

Två skadade efter bråk i Nybro

Publicerad

Två personer skadades under måndagen i samband med ett bråk i Nybro. 

En person fick enligt polisen föras till akuten i ambulans.

– En person fick föras till akuten i Kalmar med stickskador, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Två personer kunde gripas av polis

Polisen och ambulans larmades klockan 15.08 under måndagseftermiddagen till ett bråk i Nybro utanför Kalmar. Till en början var läget på platsen förvirrat.

– Det är rörigt på platsen. Patrullerna är där och jobbar nu, berättade Anna Göransson strax efter larmet.

Väl på plats kunde polis- och ambulanspersonal konstatera att två personer skadats i bråket.

Stickskadad till sjukhus

En av dessa, en man i 20-årsåldern, fick föras med ambulans till akuten i Kalmar med stickskador. Enligt polisen är det oklart vad för typ av vapen som orsakat stickskadorna.

Strax efter klockan 16.30 meddelade Kalmar landsting att den knivskadade personen vårdades på sjukhus i Kalmar. Hans skador betecknades som lindriga. Den skadade mannen kunde höras under måndagskvällen.

Vilken typ av skador den andre skadade personen, en man i 50-årsåldern, fick är oklart. Enligt Barometern behövde mannen inte uppsöka sjukhus.

Misstänks för försök till mord

Flera polispatruller arbetade under måndagseftermiddagen på platsen, bland annat med att höra vittnen. Platsen spärrades av under måndagen i väntan på att polisens tekniker skulle genomföra en undersökning av brottsplatsen.

Under måndagskvällen meddelade polisen att två män gripits i anslutning till händelsen. De misstänks nu för försök till mord. Enligt polisen skulle de två höras under måndagskvällen.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag