Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilbrand i Malmö – tre bilar eldhärjade

På onsdagen larmades räddningstjänsten om en explosion på Hårds väg i Malmöstadsdelen Rosengård. Totalt ska tre bilar ha förstörts. Foto: MIKAEL NILSSON
Det är oklart vad som ligger bakom den höga smällen, men polisen tror att de är bildäcken som smält och orsakat ljudet. Foto: MIKAEL NILSSON

Polis och räddningstjänst har larmats till en adress i Malmö efter att höga smällar hörts.

Enligt uppringaren lät det som en explosion.

– Det är två bilar som brunnit, men det är oklart vad som hänt, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Räddningstjänsten larmades vid 17.20-tiden på onsdagen till Hårds väg i Malmöstadsdelen Rosengård. En uppringare ska ha hört höga smällar och uppfattat det som en explosion.

– Personen ska sedan ha sett två bilar brinna, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd.

Boende i området uppger att smällen var väldigt kraftig.

Tre bilar brann

Även polisen larmades till Hårds väg.

– Vi har just kommit dit och försöker bilda oss en uppfattning av det som skett. Det är två bilar som brinner men det kan ju smälla när bilar brinner vilket kan uppfattas som en explosion, säger Katarina Rusin.

Totalt brann tre bilar och räddningstjänsten kunde snabbt släcka bränderna. Enligt polisen har bilarnas däck smält när fordonen började brinna och det är det som misstänks ligga bakom de höga smällarna.

– Vi är klara på platsen. Vi kunde snabbt konstatera att det är däcken som exploderat och tre bilar som är skadade. Bilar börjar ju inte brinna av sig själva och troligen är det någon som satt fyr på dem, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral. 

 

Räddningstjänsten lyckades släcka bilbränderna. Foto: MIKAEL NILSSON

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!