Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil exploderade i hamnen – ”Flera höga smällar”

En bil har exploderat på Pixlapiren i Helsingborg.

Polisens tekniker har under natten undersökt bilen.

– Jag skulle bli förvånad om det inte rör sig om allmänfarlig ödeläggelse, säger Mikael Lindh vid polisen, till TT.

Flera uppringare ska från 21.20 på söndagskvällen ha larmat polisen om höga smällar från Pixlapiren, Bredgatan i Helsingborg.

– Det ska ha varit flera höga smällar och man har även berättat om skador på en bil, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

När polisen kom till platsen anträffade man den skadade bilen. 

– Det verkar inte som att något annat kommit till skada, säger Jimmy Modin.

Senare under natten meddelade polisen att ingen person kommit till skada vid explosionen, men den drabbade bilen är totalförstörd. Delar av asfalten i området har också drabbats av skador, skriver polisen. 

Hävdat avspärrningarna

Under måndagsnatten har en polisinsats pågått i området, men någon misstänkt gärningsman har inte identifierats eller frihetsberövats. 

Förutom polisens tekniker har även bombskyddet arbetat. Vid klockan 02.00 kunde polisavspärrningarna dock hävas – men bara för en stund. 

Strax efter klockan 03.00 larmades polis och räddningstjänst till samma adress en andra gång. Då hade samma bil börjat brinna på nytt, skriver polisen på sin hemsida. 

”Då det inte går att fastställa hur bilen har börjat brinna igen upprättas en anmälan om skadegörelse,” meddelar polisen. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!