Försvunnen man hittad i damm på gård – avliden

Publicerad
Uppdaterad

Räddningstjänst från Strömsnäsbruk och Ljungby larmades sent på torsdagskvällen ut till ett drunkningstillbud på en gård vid Hamneda.

Det var en försvunnen man i 80-årsåldern som hade hittats – hans liv gick inte att rädda.

Larmet kom strax efter 21.30 och talade om "person i vatten" och att det var fara för drunkning. Personen skulle ha upptäckts i vattnet i en damm på en gård.

Strax före klockan 22.30 meddelade räddningstjänsten att ärendet var slutfört. Då fanns även polis på plats.

– Personen är uppe ur vattnet och har lastats av ambulanspersonal, säger räddningsledaren Micael Holmstrand från räddningstjänsten i Ljungby.

Försvunnen man

Senare under natten bekräftar polisen att det rör sig om en man i 80-årsåldern som har avlidit, enligt Smålandsposten.

Polisen hade redan tidigare under dagen fått in en anmälan om att mannen var försvunnen – och han hittades i vattnet i samband med sökandet.

Det är fortfarande inte utrett hur mannen hamnade i vattnet eftersom det inte finns några vittnesuppgifter. Polisen misstänker dock inget brott.

Anhöriga är underrättade.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag