Foto: Carl Carlert
 Foto: Carl Carlert

Villa slukas av lågor: "Är fullt utvecklad"

Publicerad

Polis och räddningstjänst har larmats till en brand i en villa mellan Ronneby och Tingsryd.

– Vår styrka är på plats. Det är en fullt utvecklad brand, säger Anna Henningsson, räddningschef.

Ingen person ska ha funnits i huset när branden startade.

Larmet om branden kom klockan 14.38. När räddningstjänst och polis kom till platsen kunde de snabbt konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad villabrand.

Ingen person ska ha varit i huset när branden startade.

– Huset får brinna ner under kontrollerade former, säger Anna Henningsson vid 16-tiden.

Försökte gå in

Enligt räddningschefen gjordes ett försök att ta sig in i byggnaden.

– Vi gjorde ett försök att ta oss in för att rädda lösöre, men vi fick backa rätt snabbt. Det brann för kraftigt.

Enligt räddningstjänsten finns ingen spridningsrisk, men man planerar att ha personal på plats under hela natten mot torsdagen.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag