Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om blixthalka – flera avåkningar

Enligt räddningsbtjänsten råder svår halka på flera platser. Två bilar krockade vid Onslunda utanför Tomelilla och vägen stängdes av i båda riktningar.
Foto: ANDERS GRONLUND WWW.STRIXPHOTO.NET
Blixthalka på E22 i norra Skåne, enligt räddningstjänsten. En bil åkte av, rände genom ett viltstaket och landade på sidan. En person har förts till sjukhus.
Foto: Peo Möller

Det råder blixthalka på flera vägar i Sydsverige under måndagskvällen.

Inom loppet av någon timme fick polis och räddningstjänst in larm om flera olyckor.

– Det är väldigt, väldigt halt på E22, säger Jörgen Elvstrand, befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Flera olyckor har inträffat i Sydsverige under måndagskvällen. På länsväg 1565 krockar två bilar. Polisen larmades om olyckan mellan Onslunda och Spjutstorp utanför Tomelilla klockan 18.20.

Omständigheterna är ännu oklara. 

– Det är två bilar som ska ha krockat. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen, säger Johanna Persson vid Skånepolisens kommunikationscentral i Malmö.

Senare på måndagskvällen meddelar polisen att en bil kommer att bärgas. Från platsen kommer uppgifter om halka, men polisen bekräftar inte att halka är olycksorsaken. 

Flera avåkningar

• 18.41 körde en bil av vägen på Brönnestadsvägen i Anderslöv. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen, men det finns inga uppgifter om eventuellt skadeläge. Johanna Persson på polisens ledningscentral varnar för att det kan bli vissa störningar i trafiken när bilen ska bärgas.

• 18.50 körde en bil av väg E22 på en raksträcka. Bilen kommer att bärgas, meddelar polisen.

– Vi har en personbil som gick rakt igenom viltstängslet. Vi avvaktar ambulans, säger Jörgen Elvstrand, räddningstjänstbefäl på platsen.

Han varnar för blixthalka på hela E22 under kvällen.

– Här är väldigt, väldigt halt, säger han.

• 19:11 kolliderar två personbilar på länsväg 725, mellan Kättilsmåla och Sälleryd i Blekinge. Bärgare har budats till båda bilarna.

– Det är stopp i båda riktningarna, säger Johanna Persson.

Klagar på nacksmärtor

Även inne i Malmö faller snö vilket ger vinterväglag. Klockan 18.25 krockade två bilar på Lantmannagatan/Uddeholmsgatan. Räddningstjänst, polis och ambulans har ryckt ut till platsen.

– Någon klagade initialt på nacksmärtor men jag har inte hört något mer från patrullen som var på plats, säger Johanna Persson vid polisens ledningscentral.

SMHI varnar inte för halka, men Trafikverket uppmanar bilister att ta det försiktigt.

– Det är de här temperaturerna nu. Någon grad upp, någon grad ner. I dag har det varit nederbörd, och så kalla vägbanor på det, säger Trafikverkets kommunikatör Eva Nordén och fortsätter:

– Man får ta höjd för vinterväglag om man ska ut och köra. Anpassa hastighet och avstånd till andra bilister.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!