Ledning grävdes av – läckte ut gas

Publicerad

Räddningstjänsten har larmats om en gasläcka i Anderslöv.

Ett område har spärrats av under räddningsinsatsen.

– Det är en avgrävd gasledning, vi arbetar på platsen just nu, säger Marco De Pedis på räddningstjänsten.

Larmet om gasläckan kom omkring 10-tiden på måndagsmorgonen. Räddningstjänsten är på plats på Skolgatan i Anderslöv i Trelleborgs kommun.

– Vi jobbar där just nu, det är en avgrävd naturgasledning som ligger i gatan. Under ett arbete grävdes ledningen av, säger Marco De Pedis på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten Syd säger att styrkor från Trelleborg är på platsen, med ett yttre befäl.

– Vi försöker hitta avstängningsventiler, säger Gustaf Sandell, inre befäl.

Enligt Räddningstjänsten Syd är det under kommunalt arbete som ledningen grävts av.

Spärrat av

Gatan där händelsen inträffade är avspärrad och räddningstjänsten har skickat ytterligare enheter till platsen. 

– Vi gör det för att man inte ska komma nära. Naturgas är flyktig, så jag tror inte att det är någon större fara. Men man ska naturligtvis undvika att komma nära, säger Gustaf Sandell vid räddningstjänsten och fortsätter:

– Vi försöker komma in i två byggnader som ligger i närheten för att mäta så att det inte är någon gaskoncentration där, men det är lugnt på platsen i övrigt, säger Gustaf Sandell.

Polisen har inte behövt kallas in för avspärrningarna.

– Vi är inte på plats utan räddningstjänsten har själva kunnat spärra av platsen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Eons montörer på väg

Det är Eon som äger ledningen, och montörer är vid 11-tiden på väg till platsen.

– Det vi gör just nu är att stänga av ventiler. Räddningsledningen på plats har gjort allt för att säkra området, säger Sirpa Franzén, presschef på Eon.

Klockan halv ett på eftermiddagen meddelade Eon att läckan stoppats.

– Det läcker inte längre och nu tar ett renoveringsarbete vid, säger Sirpa Franzén.

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag