Villan ligger ensligt och det finns ingen byggnad intill som kan fatta eld. Foto: / MIKAEL NILSSON
Villan ligger ensligt och det finns ingen byggnad intill som kan fatta eld.  Foto: / MIKAEL NILSSON

Brand rasade i villa – kvinna tog sig ut

Publicerad

En brand rasade under torsdagen i en villa i Lunds kommun. 

Styrkor från flera stationer kämpade mot lågorna.

– Det brann i takkonstruktionen, säger Mattias Sköld inre befäl vid räddningstjänsten. 

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten strax innan klockan halv elva på torsdagen. Då började det brinna i en villa i Stångby mosse i Lunds kommun. 

Branden startade på vinden och spred sig efter det till takkonstruktionen. 

– Byggnaden ligger helt själv, så det finns ingen spridningsrisk eftersom det inte finns fastigheter i närheten, sa Mats Sköld under släckningsarbetet. 

Kvinna tog sig ut

Enligt räddningstjänsten lyckades en kvinna ta sig ut från den brinnande villan på egen hand – och ska vara oskadd. 

Styrkor från flera stationer i område Syd bekämpar under torsdagen lågorna och enligt uppgift från platsen var det kraftig rökutveckling. 

Branden släcktes under eftermiddagen. 

 – Huset står kvar och jag kan tänka mig att det mindre brandskador invändigt. Vi avvecklar i detta nu, men kommer att ha kvar en styrka för bevakning till 18-19, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, vid 14-tiden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag