Ett misstänkt föremål har hittats i Stadsdelen Högaholm i Malmö. Foto: Fritz SchibliEtt misstänkt föremål har hittats i Stadsdelen Högaholm i Malmö. Foto: Fritz Schibli
Ett misstänkt föremål har hittats i Stadsdelen Högaholm i Malmö. Foto: Fritz Schibli
Det anses farligt och polisen har spärrat av platsen. Foto: Fritz SchibliDet anses farligt och polisen har spärrat av platsen. Foto: Fritz Schibli
Det anses farligt och polisen har spärrat av platsen. Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli

Larm : Misstänkt föremål hittat

Publicerad

Ett misstänkt föremål hittades tidigt under torsdagsmorgonen i stadsdelen Högaholm i Malmö. Det ansågs farligt och bombtekniker kallades till platsen.

– Det ska röra sig om en attrapp som liknar ett farligt föremål, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

En anmälan om olaga hot har upprättats.

Det var klockan 07.20 som larmet kom om ett mystiskt föremål som påträffats utanför en port på Serenadgatan.

Polisen spärrade av ett område runt föremålet.

– Det är ett misstänkt farligt föremål, någon form av behållare med kablar som sticker ut. Eftersom vi inte kan utesluta att det är ett farligt föremål som har vi spärrat av platsen, sade Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i samband med utryckningen.

Efter att polisens bombskyddsgrupp kallats till platsen för att ta en närmare titt på behållaren kunde man konstatera att det inte var en bomb.

Olaga hot

– Det ska röra sig om en attrapp som liknar ett farligt föremål, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

Enligt uppgift ska även kriminaltekniker utföra en undersökning av platsen.

– Det har upprättats en anmälan om olaga hot, säger Jimmy Modin.

Vid 9.30-tiden hävdes avspärrningarna.

 

 

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag