Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lärare våldtäktsåtalas – skolledning sparkas

Redan 2005 slog föräldrar larm om att något inte stod rätt till med den 38-årige läraren som misstänks ha förgripits sig på flera barn.

I samband med rättegången väljer nu kommunen att sparka två skolledare.

– Vår slutsats är att det är bäst om vi får en helt ny skolledning, säger Ulla Agerskov vid Lyngby-Taarbæk Kommune till Ekstrabladet.

Under flera års tid misstänks den 38-årige läraren ha utsatt flera barn för grova sexuella övergrepp. Mannen ska bland annat ha sövt en 11-årig med pojke med sömnmedel och sedan våldtagit honom under tiden han var drogad.

Under tisdagens inleddes rättegången mot mannen som står åtalad för totalt sex åtalspunkter. Åklagaren kräver att domstolen fråntar mannen rätten att umgås med barn under 18 år.

Under de inledande förhandlingarna som hölls i tingsrätten i Lyngby erkände mannen stora delar av åtalet, bland annat våldtäkt av barn, men nekade till att han ska ha använt sömnmedel på den 11-årige pojken, skriver Ekstrabladet.

"Allmän oro"

Men nu visar det sig att oroliga föräldrar slog larm om 38-åringens beteende redan 2005 men även på nytt 2012.

– Det var föräldrarna som var oroade över lärarens relation till barnen. Det har varit en allmän oro för att han var för nära barnen, och även en del andra saker som jag inte kan gå in på, säger Ulla Agerskov till Ekstrabladet.

Hon säger att det i samband med detta även hölls samtal med den berörda pedagogen.

Ny skolledning

Men efter att allt fler omständigheter kring lärarens övergrepp nu kommit upp i ljuset väljer Lyngby-Taarbæk Kommune, där mannen haft sin anställning, att sparka två personer i skolledningen.

– Mot bakgrund av det som nu inträffat har vi gjort en grundlig intern utredning och vår slutsats är att det var bäst att starta med en ny skolledning, säger Ulla Agerskov till Ekstrabladet.

Hon säger även till tidningen att kommunen nu arbetar med centrala riktlinjer kring hur umgänget med barn och ungdomar ska se ut.

Rättegången mot 38-åringen väntas pågå i totalt fyra dagar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!