Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lärare slogs blodig
av gymnasieelev

Läraren blev misshandlad under en lektion på Polhemsskolan i Lund. Foto: Google Maps

Läraren beskrivs ha blivit slagen så att hon började blöda kraftigt. Även glasögonen ska ha gått sönder. Bilden är inte från den aktuella skolan.

Foto: Shutterstock

En kvinnlig lärare slogs på måndagen blodig av en gymnasieelev på Polhemsskolan i Lund.

– Hon blev väldigt skadad i ansiktet, säger rektor Torbjörn Hanö.

Enligt Sydsvenskan ska misshandeln ha börjat med ett bråk om hörlurar.

Det var en orolig eftermiddag på Polhemsskolan i Lund på måndagen. En gymnasieelev på skolan misstänks nu för misshandel – efter att ha slagit en kvinnlig lärare blodig.

– Jag har jobbat i skolans värld i 35 år och aldrig varit med om något liknande, säger rektorn Torbjörn Hanö till Sydsvenskan som först rapporterade om händelsen.

Själva händelsen inträffade under en lektion. Läraren beskrivs ha blivit slagen så att hon började blöda kraftigt. Även glasögonen ska ha gått sönder.

När Kvällsposten når rektorn har han just samlat samtlig personal i aulan.

– Det var väldigt många som agerade snabbt, inte minst eleverna skötte sig väldigt bra och vi hade personal som hjälpte till på olika sätt, säger Torbjörn Hanö som också satte in två kuratorer för att ta hand om elever som befann sig i klassrummet vid händelsen.

Eleven beskrivs som en lugn kille

Vad som låg bakom agerandet är okänd, enligt rektorn. I nuläget finns inget som tyder på att eleven, som är myndig, ska ha blivit provocerad.

Polhemsskolan i Lund. Foto: instantstreetview.com

– Själva utredningsarbetet sköter polisen. Men fakta är att en elev slog till en lärare. Eleverna i klassen som jag pratat med blev jätteförvånade, det är en lugn och snäll kille annars och det var ingen provokation eller annat som låg bakom vad jag har förstått, säger Torbjörn Hanö som inte hunnit prata mer detaljerat med läraren.

Senare under eftermiddagen uppgav rektorn för Sydsvenskan att bråket började med att eleven blev tillsagd att ta av sig sina hörlurar.

– Han reste sig då plötsligt upp, sköt undan stolen och slog läraren i ansiktet. Såvitt jag vet handlade det bara om ett enda slag mot henne. Andra elever har efteråt varit förvånade: "Han som annars är så lugn", säger rektorn till tidningen.

Polis har varit på plats

För eventuellt oroliga elever finns det möjlighet att träffa kurator även resten av veckan. Läraren fördes till akuten i Lund men skadeläget är okänt.

– Hennes glasögon gick sönder, men jag har inte hört alls hur det är nu. Hon var väldigt skadad i ansiktet, säger Torbjörn Hanö.

Enligt Johanna Persson, informatör vid polisens ledningscentral region syd, kallades polisen till platsen vid 12.25 på måndagen.

– Vi är precis klara på platsen vid 14.39 och det är rubricerat som misshandel men jag vet faktiskt inte vad det har renderat i, säger hon.

Avstängd tills vidare

Skolan har redan vidtagit åtgärder och eleven är avstängd tills vidare. Men händelsen har onekligen påverkat skolan.

– Vi har kallat till möte i aulan och pratat med all personal om att vi måste ta hand om varandra i detta. En lärare har blivit slagen och det är jobbigt för alla runtomkring. Många undrar "varför hände detta", "kan det hända mig" och så vidare. Vi har elever som är oroliga också, men man har möjlighet att prata med oss senare i veckan om det behövs, säger Hanö som menar att reaktionerna på det man upplevt ibland kommer senare.

Den misstänkte eleven kommer att träffa utbildningsdirektören innan det tas beslut om följderna. Rektorn känner sig dock trygg i att skolan kommer att reda ut det här.

– Vi har en bra organisation, säger han.