Polisen spärrade av villan efter att familjen hittats döda. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNPolisen spärrade av villan efter att familjen hittats döda. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen spärrade av villan efter att familjen hittats döda. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Läraren uppmanades att fortsätta söka familjen, men inte att ringa polisen. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVPLäraren uppmanades att fortsätta söka familjen, men inte att ringa polisen. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP
Läraren uppmanades att fortsätta söka familjen, men inte att ringa polisen. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

Lärare ringde på hos familjen – fick inget svar

Publicerad

När skolterminen skulle börja ringde en lärare på hos familjen i Bjärred, men ingen öppnade, skriver Aftonbladet.

Två timmar senare hittades familjen döda i villan.

– Vi försökte ringa men fick inget svar på någon telefon, säger rektor Margareta Strand Karlsson.

Döttrarna, som var 11 respektive 14 år gamla, hade båda hemundervisning av medicinska skäl. På tisdagen när vårterminen började kom en lärare till huset för att hålla i en lektion. Men ingen öppnade när läraren ringde på dörren.

– Vi blev fundersamma redan där men vi tänkte att de hade åkt bort över nyår. Vi försökte ringa men fick inget svar på någon telefon, säger rektor Margareta Strand Karlsson till Aftonbladet.

Rektor Margareta Strand Karlsson.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Hittades – två timmar senare

Läraren uppmanades att fortsätta söka familjen, men inte att ringa polisen.

Två timmar senare hittades familjen död i huset, efter att mannens chef slagit larm till polisen, då han inte dykt upp vid en konferens.

 

LÄS MER: Grannen om flickorna: "I somras tjoade de i poolen"

 

Rektorn har beskrivit att familjen var i kris, men att hon aldrig kunnat ana hur illa det var.

– Vi har jobbat nära och vi har sett en familj i djup kris. Men att det skulle gå så här det fanns inte på kartan. Det kunde ingen tro, har Margareta Strand Karlsson tidigare sagt.

Rektorn: "Kände ingen oro"

Tanken var att skolan och föräldrarna skulle ha ett uppföljningsmöte i början var våren kring en av flickornas undervisning, men det mötet hann de aldrig ha innan familjen hittades döda i villan. 

– Vi har haft så regelbunden kontakt så jag kände ingen oro. Lärarna var där hemma och hade undervisning så jag fick feedback från dem, säger Margareta Strand Karlsson.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag