Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lärare misstänks för övergrepp på elever

Enligt misstankarna ska läraren bland annat ha tvingat ett antal pojkar att gymnastisera nakna. OBS! Genrebild. Foto: Richard Ström /Expressen

Läraren på en skola i Trelleborg misstänks för flera grova sexövergrepp mot elever på skolan.

Mannen greps och begärdes häktad på påskafton - men försattes på fri fot eftersom domstolen inte ansåg bevisningen tillräcklig.

Enligt misstankarna ska läraren bland annat ha tvingat ett antal pojkar att gymnastisera nakna i skolans omklädningsrum.

Inom både polisen och skolan är det "locket på" när det gäller de misstänkta övergreppen.

- Jag kan bara säga att vi gjort en anmälan till polisen och att utredning nu pågår. I övrigt har jag inga fler kommentarer, säger kommunens förvaltningschef till Kvällsposten.

Enligt förvaltningschefen är den misstänkte läraren avstängd från sin arbetsplats så länge utredningen pågår.

Läraren greps och anhölls av åklagare före påsk. Han ställdes inför häktningsdomare i Lunds tingsrätt ett par dagar senare där han bland annat anklagades för sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn och flera fall av sexuellt ofredande.

"Han förnekar helt brott"

I samtliga fall ska de påstådda övergreppen har pågått från januari 2013 tills dess att han greps den 17 april i år. Barnen är i samtliga fall i lågstadieåldern, hur många barn det rör sig om som kan vara utsatta för de misstänkta brotten är okänt.

I tingsrätten ansåg dock rättens ordförande att bevisningen inte räckte till häktning och mannen försattes därför på fri fot efter förhandlingens slut.

Läraren är dock alltjämt misstänkt för övergreppen och polisutredningen mot honom fortsätter, enligt åklagaren.

- Jag kan bara säga att min klient helt förnekar brott, han förstår ingenting av det som läggs honom till last, säger försvararen, advokat Per Schönberg till. Kvällsposten.

Föräldrar är kritiska

Enligt flera föräldrar ska skolans ledning försökt hålla de misstänkta övergreppen inom en mycket snäv krets av personer. Endast berörda föräldrar ska ha fått full information om vad som hänt.

- Därför är också ryktesspridningen om vad som hänt i full gång, säger en förälder. Vi är flera som är starkt kritiska till hur de ansvariga inom skolan hanterat detta. Hos många växer oron för vad den här personen kan ha utsatt barnen för. Genom att inte berätta sanningen riskerar man också att polisen får färre uppgifter att jobba med i utredningen.

Kvällsposten har varit i kontakt med skolans rektor, som avböjt att kommentera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!