Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärare dumpade 17 barn på Ikea – ville fika

<p>Några lärare från Århus i Danmark har råkat i illa trubbel efter att ha dumpat 17 barn i Ikeas lekhörna.<br></p><p>(OBS! gengrebild)</p>Foto: Lasse Svensson
<p>Anledning var arr de ville ha lite fikaro.</p><p>OBS; genrebild.<br></p>

Några lärare från Århus i Danmark har råkat i illa trubbel.

För att få lite fikaro när lärarna besökte Ikea dumpade de 17 barn i lekhörnan.

Några förskolelärare från Skødstrup Skole i Århus passade på att ta en lång fikarast och samtidigt handla lite när de nyligen var i närheten av Ikea-varuhuset.

Kruxet var att de gjorde det under arbetstid och att de hade 17 barn i släptåg.

Då kom någon av pedagogerna på snilleblixten: Varuhuset har ju en lekhörna!

Sagt och gjort, de 17 barnen avlämnades vid lekhörnan, så att lärarna skulle få rast och ro. Det rapporterar DR Østjylland, som citeras av BT.

"Ska inte överlämna"

Men tilltaget har inte mottagits så väl. Åtminstone inte av skolledningen som till radiokanalen DR Østjylland säger att de inte alls accepterar det inträffade. Enligt BT ska de berörda lärarna nu ha fått reprimander.

"Vi har gjort fel och det rättar vi till nu. Vi uppmärksammar våra medarbetare på att när man har tillsyn över barnen, så har man det till 100 procent och man ska inte överlämna det till någon annan", säger rektorn på Skødstrup Skole, Mikkel Kruse Andersen, till DR Østjylland.

Inte heller möbeljätten Ikea är speciellt uppmuntrade av förskolepedagogernas kreativa påhitt. Kommunikationschefen Tina Lindhardt säger, enligt tidningen BT, att varuhusets lekhörna endast är till för kundernas barn.

Fler skolor

Det ska, enligt uppgifter till dr.dk, inte bara vara lärarna på Skødstrup skole som satt förfarandet i system. Pedagoger på flera andra skolor ska ha gjort samma sak, men då inte med så många som 17 elever. Lärare på Rosenvangsskolen ska vid tillfälle ha lämnat av tre barn vid lekhörnan, när de gått in på Ikea för att handla.

– Det är ju inte meningen att vår personal, som ju har tillsynsplikt ska lämna över barnen till andra för att gå och shoppa, säger skolans rektor Jacob Mangelsen till dr.dk.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​