Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärare avstängd – ska ha onanerat under lektion

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mitt under en digital lektion med en högstadieklass misstänks läraren ha börjat onanera.

Händelsen ska ha spelats in av elever och nu sprids filmen på sociala medier.

Läraren är avstängd.

– Vi har redan påbörjat en utredning. Läraren är avstängd, utan lön, säger Kenth Olsson, barn– och utbildningschef i Kristianstads kommun. 

Det var under torsdagen som en sjundeklass på en skola i Kristianstads kommun hade en digital lektion. Mitt under lektionen utförde läraren en handling som gjorde att flera elever uppfattade att läraren onanerade.

Kristianstadsbladet var först med att rapportera om händelsen.

Händelsen spelades in och under dagen har filmen spridits i sociala medier.

Enligt Kenth Olsson, barn– och utbildningschef i Kristianstads kommun, fick man under torsdagen kännedom om händelsen.

– Vi känner till det. Så fort skolledarna, skolchefen och och skolområdet fick informationen så informerade skolchefen mig. Vi har redan påbörjat en utredning. Läraren är avstängd, utan lön. Läraren kommer inte tillbaka till skolan i morgon.

Enligt Kenth Olsson är avsikten att prata med den aktuelle läraren så snart som möjligt. Det är okänt hur denne förklarar det inträffade.

Kan polisanmälas

Nu kommer händelsen att utredas noga. Kenth Olsson kallar händelsen – om den stämmer – ”utomordentligt allvarlig”. Fakta ska samlas in, och exakt vad som hänt ska utredas.

I nuläget är ingen polisanmälan gjord.

– Om det stämmer kan det handla om sexuella trakasserier och det kan det bli fråga om en polisanmälan.

– Vi måste först utreda vad som hänt och vad är det för film som spridits. Men anklagelserna är av så allvarlig art att läraren är avstängd. Vi följer de stöddokument som reglera detta. 

De elever som var närvarande på den digitala lektionen kommer att tas om hand, med alla resurser som står till buds.

– Det finns elevhälsa på skolan och det finns även spetskompetens centralt i förvaltningen. Det sätts in det stöd som behövs. Det måste vara chockerande och det sätts in det stöds som behövs.

Planen under torsdagseftermiddagen var även att under kvällen informera elevernas vårdnadshavare, berättar Kenth Olsson.

– De undra så klart vad som har hänt. Det är rektor på skolan som hantera detta men det får utformas efter vad vi nu vet. Utredningen måste ha sin gång men anklagelsen är så pass allvarlig art så att läraren stängs av.


TV: Så har man valt ut platserna och lägenheterna i populära serien

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!