Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läppinjektioner anmäldes – nu öppnar hon ny salong

Här är morgonens nyheter från Sydsverige 17 juli
Cornelia Holmberg tappade känseln i läpparna efter ingreppet.Foto: Privat
Arkivbild från ett helt annat sammanhang på injektion med fillers.Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN

År 2017 flydde en kvinna som drev en skönhetssalong landet efter att 33 kvinnor anmält henne för att ha vanställt deras ansikten.

Nu är hon tillbaka i Skåne med en ny salong enligt Sydsvenskan.

– Det är helt otroligt att hon fortfarande vill skada andra, säger Cornelia Holmberg, en av de drabbade.

I början av 2017 var rättsväsendet hack i häl på kvinnan bakom mardrömskliniken i Malmö. 

Hon hade då vanställt minst 33 kvinnors ansikten – som alla polisanmälde henne för vållande till kroppsskada.

I förhör fick utredaren höra berättelser om öppna sår, stora smärtor och knölar i huden. Kvinnor som blivit lurade att de fick vanlig fillers injicerade i huden, men sprutorna visade sig ha okänt innehåll – och orsaka stor skada.

– Flera kirurger har kollat på det och de är nästan helt säkra på att det är någon form av plast hon sprutat in, säger en av de drabbade kvinnorna, som vill vara anonym.

Ägaren flydde utomlands

I mars ska ägaren ha flytt landet och vid polisens husrannsakan av salongen var spåren bortstädade.

I februari i år gick preskriptionstiden för brottsrubriceringen ut – nu är kvinnan tillbaka i Skåne igen, enligt Sydsvenskan.

– Jag har tio knölar kvar uppe och fyra där nere. Det är inget man kan dölja direkt och påverkar självklart mitt sociala liv. Läkarna vågar inte göra något, de vågar inte riskera det blev bra. Läpparna kan ruttna så det är inget att leka med.

Cornelia Holmberg, som Kvällsposten pratade med 2017, blev så dålig efter injektionen i läpparna att hon blev sängliggande. Nu är hon bestört över nyheten att kvinnan är tillbaka.

– Det är helt otroligt att hon fortfarande vill skada andra. Det är hemskt, säger hon.

Ny verksamhet i Trelleborg

Enligt Sydsvenskan kan den misstänkta kvinnan kopplas till en nystartad salong som öppnats i Trelleborg. Där det bland annat erbjuds injektioner i läppar och under ögon. 

Kvinnan slår dock ifrån sig både att hon skulle ligga bakom den nya salongen och att hon gjort något fel tidigt enligt Sydsvenskan. Hon menar att kvinnorna bara är ute efter pengar.

Hon menar att det bara var ett fåtal av de 33 kvinnorna som anmälde henne och att besvären kom pågrund av fel på preparaten hon fått av sin svenska leverantör.

Magnus Fornell vid Malmöpolisen var den som utredde fallet när det begav sig. Han kan knappt ta in att kvinnan är tillbaka med samma verksamhet.

– Det känns nästan overkligt. Jag fick känslan av att den här kvinnan flydde när hon förstod att vi var henne på spåren och nu har inväntat att det ska bli preskriberat. Då återkommer hon precis som ingenting har hänt. Det stör mig jättemycket, säger han.

”Så cyniskt”

Han träffade 20 av de 33 kvinnorna som anmälde salongen när det begav sig och berättar att han fortfarande får samtal från dem.

– Jag har ju sett vilka skador de fått och hur illa de mår. De har stora problem fortfarande. Vad är för värld vi lever i där man så cyniskt kan förstöra ansiktet på så många kvinnor och sen händer inget.

Magnus Fornell på Malmöpolisen är bestört över att kvinnan inte fällts.Foto: LASSE SVENSSON

Åklagaren kan besluta att fallet ska behandlas som grovt vållande till kroppsskada. Då är preskriberingstiden längre. Men något sådant beslut finns ännu inte.

– Jag hoppas verkligen att man tar tag i det här för kvinnornas skull så att de får upprättelse. Att man fastslår att hon har gjort fel. Dessutom måste regeringen ta tag i skönhetsindustrin och se till att den regleras, säger han och fortsätter:

– Regeringen gav Socialstyrelsen i uppdrag att undersöka skönhetsindustrin och de tog fram förslag. Men sen blev det val och efter det har det bara blivit liggande. Nu är det fortfarande så att jag kan sluta som polis i dag och gå in, utan utbildning, och spruta in saker i folks ansikten i morgon, det är fel, säger Magnus Fornell.