Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skolskjuts ställs in – för dåligt väder

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
E22. Långa köer efter en olycka på E22 i Blekinge.
Foto: Björn Hansson / Linuslusfoto
En buss körde ner i diket mellan Sölvesborg och Olofström.
Foto: ELKE RUMP

Snökaoset fortsätter att ställa till problem. Nu ställer Ängelholm in all skolskjuts på grund av det ihärdiga snöandet, enligt P4 Kristianstad.

Dessutom har den hastigt fallna snön orsakat en rad olyckor och trafikkaos i Sydsverige. 

Med anledning av vädervarningen som ligger över området ställer Ängelholms kommun under morgondagen in all skolskjuts, enligt P4 Kristianstad. Alla skoltransporter i samband med bad, idrott och och fritidsverksamhet inom LSS ställs också in i kommunen. Information om undervisning besvaras av respektive skolexpedition. 

Under dagen har det ymniga snöandet orsakat flera olyckor i hela Sydsverige. Klockan 13.17 under tisdagseftermiddagen larmades polis till E22 i höjd med Nättraby i Karlskrona kommun.

En lastbil med släp har stannat och blockerade E22 i västlig riktning, vilket orsakade långa köer. Polis är på plats för att dirigera om trafiken och bärgare har beställts. 

Några mil bort – mellan Olofström och Sölvesborg – körde en linjebuss av vägen, skriver Sydsöstran. I bussen satt chauffören och en passagerare som klarade sig fysiskt med satt fast i bussen eftersom dörren inte gick att öppna.

100 grisar avlivades

På E22 i höjd med Karlshamn fastnade en lastbil som orsakade stora trafikproblem under tisdagseftermiddagen. 

Men även i Skåne har snön skapat trafikproblem. Under tidig tisdagsmorgon körde en djurtransport av vägen på Österlen. Till följd av olyckan behövde ett hundratal grisar avlivas.

I Laholms kommun – i södra Halland – körde en plogbil på en personbil som hamnade på en åker. I personbilen satt en kvinna som fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. 

Två kor påkörda

Under tidig kväll rapporterade polisen om två trafikolyckor i Sydsverige. 

Klockan 17.18 inkom ett larm om en olycka på Länsväg 578 söder om Delary i Älmhults kommun. En bil i norrgående och en i södergående hade kört på var sin ko. Det finns ingen rapport om personskador.

Klockan 17:44 inkom ett larm om två bilar som på grund av halt väglag hade krockat på Inre Ringvägen i Malmö, vid trafikplats Söderkulla. Tre personer som var inblandade i krocken undersöktes av ambulans, skadeläge oklart.

– Det har varit flera trafikolyckor i kväll, men den på Inre Ringvägen är den första där man nämner att det har varit halt väglag, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisregion syd.

SE FLER NYHETER: Så ska du agera vid en trafikolycka

Räddningstjänsten ger sina bästa råd

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!