Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnan Leela har försvunnit under VM

Sheltien Leela ingår i det colombianska agilitylandslaget – hon är nu försvunnen.Foto: Privat
Leela tillsammans med sina två ägare.Foto: Privat
Under en promenad blev Leela rädd och sprang bort.Foto: Privat
Hon sågs senast i skogen i Uddarp – sedan dess är Leela försvunnen.Foto: Privat

Den colombianska landslagsstjärnan Leela har försvunnit, i samband med agility-VM i Kristianstad.

Leela är en brun och vit sheltietik, som blev rädd och smet från sina ägare under en skogspromenad.

– Att bli av med sin hund, dessutom i ett helt nytt land där man varken känner till språket eller naturen, är naturligtvis jättesvårt, säger Ronja Österberg, svensk kontaktperson för Leelas två colombianska ägare.

Sheltietiken Leela är en del av det colombianska landslaget i agility, som skulle delta i agility-VM i Kristianstad. Planerna har dock behövt ställas in – eftersom Leela har försvunnit.

– Leelas ägare var ute och rastade henne på onsdagen, när det kom en joggare som sprang emot dem. På samma gång skällde en hund på platsen, då blev Leela rädd och sprang därifrån, säger Ronja Österberg, svensk kontaktperson för Leelas två colombianska ägare.

Leela försvann i skogen i Uddarp, i närheten av Skepparlövs golfklubb. Sökandet efter henne har i skrivande stund pågått i ungefär ett dygn. Många engageras i den lilla hundens försvinnande och gör vad de kan för att lyckas lokalisera tiken.

– Vi har varit på platsen där hon försvann och håller ögon och öron öppna. Personer i närheten har blivit informerade om hur Leela ser ut och flera har spridit det på sociala medier. 

Sheltietiken Leela ser ut som en miniversion av collien Lassie.Foto: Privat

Som en miniversion av Lassie

Den som vill hjälpa till i sökandet efter Leela uppmanas närma sig henne lugnt, gärna med en bit hundgodis. Men att fånga henne rekommenderas inte enligt Ronja, det ger i värsta fall motsatt effekt.

– Leela är brun och vit. Många har sett filmen om colliehunden Lassie – hon ser ungefär ut som en miniversion av Lassie. Ser man Leela ska man inte försöka fånga henne, det kan göra henne mer stressad. Man kan testa locka med hundgodis eller stänga in henne i trädgården, ring mig därefter så förmedlar jag det vidare.

Har du sett Leela?

Den som har information om var Leela befinner sig uppmanas höra av sig till Ronja Österberg, svensk kontaktperson för Leelas två colombianska ägare. Ronja Österberg nås på nummer +46 76 837 38 22.

 

På Facebook-sidan ”Info about Leela” kan man hitta mer information om sheltietiken.

 

Leelas två ägare saknar sin försvunna hund.Foto: Privat

Saknar sin hund

Enligt Ronja Österberg är Leelas två ägare förtvivlade, med ett enda mål i sikte: att hitta sin älskade hund.

– Det är en jättejobbig och hemsk situation för hennes ägare. Att bli av med sin hund, dessutom i ett helt nytt land där man varken känner till språket eller naturen, är naturligtvis jättesvårt för dem. Jag märker hur stressade de känner sig, och hur mycket det tär på dem. Att hitta Leela är det enda som de fokuserar på, det hade betytt otroligt mycket för hennes ägare om hon kom tillbaka.