Foto: Joachim Wall
 Foto: Joachim Wall

Landskronabor samlas mot våld

Publicerad
Uppdaterad
Landskrona är en stad i sorg och förstämning.
Under måndagen hölls två separata manifestationer mot våldet.
Sofia Albertina kyrka i Landskrona var nästan fullsatt under annandagens manifestation mot våld, som genomfördes med anledning av dödsmisshandeln av den 78-åriga Inger. Initiativet kom från Svenska kyrkan, men de flesta samfunden i Landskrona deltog.
- Vi är djupt chockade och ledsna och har svårt att förstå att den här tragedin verkligen har hänt, sade Othman Tawalbeh från muslimska församlingen.

Lade blommor

Efter manifestationen i kyrkan skedde ytterligare en manifestation på rådhustorget i Landskrona. Folk gick den korta biten mellan kyrkan och torget där blommor lades ned runt statyn Västanvinden samtidigt som ljus tändes. I kyrkan fanns det inte plats för mer än drygt 500 men på torget hade det samlats ett par tusen personer.
- I dag är jag stolt över att vara Landskronabo, sade stadens kommunalråd Torkild Strandberg (FP). Det här är en värdig manifestation.

Kritik mot 23-åringen hängs ut på Facebook

Ashraf Mahjoub från en av de muslimska föreningarna i Landskrona var också glad över manifestationen men reagerade mot att den 23-årige misstänkte hängts ut på Facebook.
- Hans familj har fått hotsamtal. Han är dömd i förväg, sade han till TT.
Samtidigt hade Ashraf Mahjoub inget som helst till övers för våldsbrottet.
- Jag kan förstå att folk känner frustration.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag